Σοκολατουχο γαλα

images_0aaaaaaa4soko.jpg

Υλικά

    1 φλιτζάνι νερό
    ½ φλιτζάνι μέλι
    ¾ φλιτζάνι άγλυκο κακάο σε σκόνη
    1½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    μία πρέζα αλάτι

 Εκτέλεση

    Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι, σε μεσαία προς υψηλή φωτιά, ανακατέψτε με ένα σύρμα το μέλι και το νερό. Φέρτε το μείγμα σε βράση. Μόλις βράσει, μειώστε τη φωτιά σε μεσαία προς χαμηλή.
    Προσθέστε τη σκόνη κακάο και ανακατέψτε με σύρμα μέχρι η σκόνη να διαλυθεί εντελώς. Σιγοβράστε για 2 λεπτά. Αυτή είναι η χρονική διάρκεια που χρειάζεται το σιρόπι για να πήξει. Εάν το σιρόπι βράσει παραπάνω, τότε υπάρχει ενδεχόμενο να καεί το κακάο και να καταλήξετε με καμμένη γεύση στο σιρόπι.
    Αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Προσθέστε τη βανίλια και το αλάτι και ανακατέψτε.
    Αποθηκεύστε σε δοχείο στο ψυγείο για 2-3 μήνες.
    Για να χρησιμοποιείσετε ανακατέψτε την επιθυμητή ποσότητα στο γάλα ή περιχύστε το παγωτό σας.

Πηγή : http://stavroulacooking.com/

Κρίκη Σταυρούλα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος