Σιροπι Κοκκινων Φρουτων με Μελι

images_0aaaaaaa5siropi.jpg

Υλικά

    ¼ φλιτζάνι νερό
    ¼ φλιτζάνι μέλι
    1 φλιτζάνι φράουλες
    1 φλιτζάνι blackberries ή rasberries ή επιπλέον φράουλες
    1 κ.γ. κορν φλάουερ
    ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

    Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι, πάνω από μέτρια φωτιά, προσθέστε τα φρούτα, το νερό και το μέλι. Φέρτε το μείγμα σε βράση, ανακτεύοντας τα υλικά.
    Χαμηλώστε τη φωτιά ώστε το μείγμα να σιγοβράζει και με ένα πιρούνι (ή εργαλείο για πουρέ) λιώστε τα φρούτα.
    Μόλις τα πολτοποιήσετε, προσθέστε το κορν φλάουερ και ανακατέψτε μαγειρεύοντας πάνω από μέτρια προς χαμηλή φωτιά (σιγοβράσιμο). Βάλτε καπάκι στο κατσαρολάκι και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει μέχρι να πυκνώσει σαν σιρόπι. Αυτό θα σας πάρει γύρω στα 5 λεπτά.
    Αφαιρέστε το κατσαρολάκι από το μάτι της κουζίνας και προσθέστε 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας.
    Βάλτε το μείγμα σε ένα δοχείο και φυλάξτε στο ψυγείο. Μπορείτε επίσης να βάλετε το σιρόπι στην κατάψυξη για μετέπειτα χρήση.

Πηγή : http://stavroulacooking.com/

Κρίκη Σταυρούλα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος