Πρωινα Μπουριτος

images_0aaaaaaa5bouri.jpg

Υλικά

    0,5 κιλό χοιρινό κιμά
    Μπαχαρικά της επιλογής σας (εγώ χρησιμοποιώ αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα, ετσραγκόν, κανέλα)
    Μία κόκκινη πιπεριά κομμένη
    ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    6 αβγά
    ¼ φλιτζάνι ημιάπαχο γάλα
    ¾ φλιτζάνι τριμμένο τυρί ή 6 φέτες κίτρινο τυρί
    12 τορτίγιας μεσαίου μεγέθους

Εκτέλεση

    Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία φωτιά σοτάρετε τον κιμά με τα μπαχαρικά για 5 λεπτά (χωρίς λάδι). Προσθέστε την κόκκινη πιπεριά και το κρεμμύδι και σοτάρετε για 4-5 λεπτά ακόμα. Στραγγίξτε τυχόν λίπος που έχει βγει από τον κιμά και βάλτε το μείγμα σε ένα πιάτο.
    Στο ίδιο σκεύος προσθέστε το ελαιόλαδο. Χτυπήστε τα αβγά με το γάλα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Βάλτε τα αβγά στο τηγάνι και ανακατέψτε τα να γίνουν scrambled και μέχρι να αποκτήσουν τη σύσταση που εσείς επιθυμείτε. Αφαιρέστε από το μάτι και ανακατέψτε με το μείγμα του κιμά.
    Για να συναρμολογήσετε τα burritos, βάλτε 1 κ.σ. τριμμένο τυρί (ή ½ φέτα τυρί) στο κέντρο της τορτίγιας. Προσθέστε το μείγμα αβγού. Διπλώστε τις δύο άκρες της τορτίγιας προς το κέντρο και μετά τυλίξτε σε ρολό. Τα μπουρίτος μπορούν να τυλιχτούν ένα ένα σε μεμβράνη ή να τα βάλετε σε σακουλίτσα τροφίμων όπως είναι.
    Για να τα ζεστάνετε: Προθερμάνετε το φουρνο στους 160 βαθμούς και ζεστάνετε τα μπουτίτος κατευθείαν από την κατάψυξη σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι το κέντρο να μαλακώσει. Ή στο φούρνο μικροκυμάτων: ζεστάνετε τα μπουρίτος κατευθείαν από την κατάψυξη για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κέντρο τους.

Πηγή : http://stavroulacooking.com/

Κρίκη Σταυρούλα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος