Πικαντικη Σαλατα Με Μπριζολα

images_0aaaaaaa4pika.jpg

Υλικά

    2 μπριζόλες μοσχαρίσιες, 200-250 γραμμάρια η κάθε μία
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    2 καρότα, καθαρισμένα και τριμμένα στο τρίφτη
    6 ραπανάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
    200 γραμμάρια τοματίνια, κομμένα στη μέση
    Ένα μικρό ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
    Ένα μικρό κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
    3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
    1/2 μεγάλο αγγούρι, καθαρισμένο, χωρίς σπόρους και κομμένο σε φέτες
    2 γαλλικές σαλάτες, κομμένες
    Αλάτικαι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    4 κ.σ. φυστίκια, για γαρνιτούρα

Για την Ταϋλανδέζικη Ντρέσινγκ

    1 σκελίδα σκόρδο, χοντροκομμένη
    1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένη
    2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
    2-3 κ.σ. σάλτσα ψαριού
    Χυμός από 1-2 λάιμ

Εκτέλεση

1. Αλατοπιπερώστε τις μπριζόλες γενναιόδωρα και στις δύο μεριές, πιέζοντας με τα δάχτυλά σας τα καρυκεύματα μέσα στο κρέας. Προσθέστε το ελαιόλαδο σε ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίστε τις μπριζόλες για 2-3 λεπτά στην κάθε πλευρά (medium rare). Όταν μαγειρευτούν, αφαιρέστε τις μπριζόλες από το τηγάνι και αφήστε σε ένα πιάτο να ξεκουραστούν, περιχύνοντας τα ζουμιά από το μαγείρεμα από πάνω.

2. Για να φτιάξετε την ντρέσινγκ, βάλτε το σκόρδο και το τσίλι σε ένα γουδί με μία πρέζα αλάτι και πολτοποιήσετε για να φτιάξετε μία πάστα. Προσθέστε τη ζάχαρη, τη σάλτσα ψαριού και το χυμό λάιμ και ανακατέψτε με ένα κουτάλι. Δοκιμάστε, προσθέστε και άλλο χυμό λάιμ εάν θέλετε, και αφήστε στην άκρη.

3. Στο μεταξύ, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο για ξεφλούδισμα πατάτας, κόψτε τα καρότα σε κορδέλες. Βάλτε τα καρότα σε ένα μπολ μαζί με τα ραπανάκια, τα τοματίνια, το δυόσμο, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αγγούρι και τη γαλλικη σαλάτα. Προσθέστε 4-6 κ.σ. από τη ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά.

4. Κόψτε τη μπριζόλα σε χοντρές λωρίδες. Σπάστε λιγάκι τα φιστίκια σε χοντρά κομμάτια. Τοποθετήστε τη μπριζόλα πάνω στη σαλάτα και σκορπίστε από πάνω τα κομματάκια φυστίκια. Περιχύστε με λίγη ακόμα ντρέσινγκ και σερβίρετε.

Πηγή : http://stavroulacooking.com/

Κρίκη Σταυρούλα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος