Πικαντικες Φακες

images_0aaaaaaa4pika.jpg

Υλικά

    275 γραμμάρια φακές
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 μεγάλο κρεμμύδι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
    2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
    1 κ.γ. αλεσμένο κύμινο
    1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
    2 κ.γ. κάρυ
    Μία πρέζα κανέλλα
    1-2 φύλλα δάφνης
    1-2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
    1/2 κ.γ κουρκουμά
    1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    400 ml ντοματάκια ψιλοκομμένα σε κονσέρβα
    500 ml ζωμός κοτόπουλου
    Αλάτι και φρσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

    3-4 κ.σ. γιαούρτι
    Φύλλα μαϊντανού ή κόλιανδορ

Εκτέλεση

1. Βράστε τις φακές για 10 λεπτά και στραγγίξτε πετώντας το νερό.

2. Ζεστάνετε το ελ.αιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σωτάρετε για 4-6 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε τα μπαχαρικά και τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά.

3. Προσθέστε τις φακές και το ζωμό με τη σάλτσα ντομάτας. Αφήστε να βράσουν (χωρίς να βάλετε καπάκι) για 35-45 λεπτά, ανακατεύοντας που και που μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. (ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό προς το τέλος εάν η σούπα σας φαίνεται πολύ πυκνή.) Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

4. Προαιρετικά: Βάλτε τη μισή σούπα στο μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να γίνει πουρές. Ξαναπροσθέστε τη σούπα στην κατσαρόλα.

5. Σερβίρετε σε μπολ και βάλτε μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι στη μέση με μερικά φύλλα μαϊντανού ή κόλιανδρου.

Πηγή : http://stavroulacooking.com/

Κρίκη Σταυρούλα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος