Οι θεραπείες του φθινοπώρου για όμορφο και λαμπερό δέρμα

images_sw.JPG

Ο καλοκαιρινός ήλιος μπορεί να μας προσφέρει ένα ζωντανό και λαμπερό πρόσωπο, ωστόσο επιταχύνει την εμφάνιση των σημαδιών της γήρανσης. Αν το δέρμα μας είναι θαμπό και ξηρό, με ορατά σημάδια γήρανσης όπως λεπτές ρυτίδες, γραμμές και μελάγχρωση θα πρέπει να ακολουθήσουμε κάποια θεραπεία για να ενυδατώσουμε και να του δώσουμε την λάμψη που του αξίζει!

Χημικό peeling

Με ένα ήπιο ή μέτριου βαθμού χημικό peeling θα απαλλαγούμε από τα νεκρά κύτταρα και το εγκλωβισμένο σμήγμα στους πόρους του δέρματος. Με το χημικό peeling το δέρμα μας προετοιμάζεται για να δεχτεί όλα τα χρήσιμα συστατικά που έχει απόλυτη ανάγκη: βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αυξητικούς παράγοντες κοκ.

Μεσοθεραπεία λεύκανσης

Με τα λευκαντικά συστατικά που εγχέονται ενέσιμα στο δέρμα διασπάται η σωρευμένη μελανίνη και καταπολεμώνται οι δυσχρωμίες του δέρματος. Σύντομα το δέρμα μας αποκτά και πάλι ένα ενιαίο, υγιές χρώμα.

Υαλουρονικό οξύ

Τουαλουρονικό οξύ είναι το must συστατικό για την ενυδάτωση της επιδερμίδα αφού έχει την ιδιότητα να συγκρατεί τα μόρια του νερού. Έτσι, διατηρεί την υγρασία στην επιδερμίδα και αυτή δεν «σπάει». Αποτρέπεται έτσι η δημιουργία ρυτίδων. Η θεραπεία γίνεται με ενέσιμο τρόπο.

Μικρονυγμοί

Με την συσκευή του dermapen ανανεώνεται συνολικά η επιφάνεια της επιδερμίδας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά του peeling και έχει πιο γρήγορη αποκατάσταση. Επίσης, το δέρμα προετοιμάζεται για να δεχτεί συστατικά όπως βιταμίνες, υαλουρονικό οξύ, πρωτεΐνες. Με τους μικρονυγμούς, όπως και με τις υπόλοιπες ενέσιμες μεθόδους έχουμε το πλεονέκτημα της αναπαραγωγής του κολλαγόνου, η οποία ενεργοποιείται με το μικροτραυματισμό που προκαλείται από τη βελόνα. Το κολλαγόνο συνεχίζει να παράγεται για κάποιο διάστημα μετά την θεραπεία κρατώντας το δέρμα σφιχτό και νεανικό.

 Ευχαριστούμε το ιατρείο Regen (www.regen.gr) και τον πλαστικό χειρουργό Χρήστο Μεγαπάνο για τις πληροφορίες που μας έδωσαν.