Οι διαιτολόγοι μιλούν: «εναλλακτικές» συναντήσεις με το διαιτολόγο σας;

images_0aaaaaaa3diaitolo.jpg

Τα τελευταία χρόνια τα ποσοστά παχυσαρκίας αυξάνονται, ενώ μειώνεται ο χρόνος που μπορούμε να επενδύσουμε για τον εαυτό μας. Πώς θα αντιδρούσατε αν ο διαιτολόγος σας, σας έλεγε ότι η επόμενη συνεδρία θα γίνει μέσω διαδικτύου; Θα μπορούσαμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα; Έχουμε καλά νέα για σας!

Από τις ανασκοπήσεις της βιβλιογραφίας είδαμε λοιπόν πως τέτοιου είδους παρεμβάσεις, που περιλαμβάνουν συναντήσεις στο γραφείο του διαιτολόγου και στη συνέχεια έχουν ένα διαδικτυακό και εξατομικευμένο χαρακτήρα, όπου διασφαλίζεται το περιβάλλον της προσωπικής συνάντησης με το διαιτολόγο, είναι αποτελεσματικές στη μείωση του βάρους άλλα και στη διατήρηση του!

Βέβαια για να έχουν αποτέλεσμα αυτές οι διαδικτυακές παρεμβάσεις έχουν προσδιοριστεί πέντε σημαντικές παράμετροι όπως: η επαρκής και επιτυχημένη αυτοπαρακολούθηση του διαιτώμενου, η κατάλληλη ανατροφοδότηση και η σωστή επικοινωνία με το διαιτολόγο, η κοινωνική υποστήριξη (φίλοι, οικογένεια) και φυσικά η χρήση ενός δομημένου και εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής, γεγονός που δείχνει πως για να ενσωματώσετε τις διαδικτυακές συναντήσεις με το διαιτολόγο στο πρόγραμμά σας θα πρέπει να έχει προηγηθεί μια καλή κατ ‘οιδίαν εκπαίδευση!

Πηγή : http://www.nutrimed.gr