Οι Έλληνες είμαστε σωματικά αδρανείς

images_0aaaaaaa5greece.jpeg

Τα οφέλη που προκύπτουν από έναν ενεργό και δραστήριο τρόπο ζωής πρέπει να γίνουν γνωστά σε όλη την Ευρώπη – και για το λόγο αυτό τα τελευταία χρόνια διοργανώνεται η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κίνησης» ή αλλιώς «MoveWeek». Φέτος η καμπάνια που έγινε με την προτροπή της Κομισιόν πραγματοποιήθηκε συγχρόνως σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις 29/09 έως τις 5/10.

Οι Έλληνες είμαστε σωματικά αδρανείς

Τα τελευταία χρόνια διαβάζουμε συχνά για τη θλιβερή πρωτιά της χώρας μας στην παχυσαρκία– με όλες τις αρνητικές της επιδράσεις στην υγεία. Και ενώ η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας είναι ένα από τα βασικά εργαλεία που έχουμε για να ελέγχουμε το βάρος μαςστην Ελλάδα έχουμε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά σωματικά δραστήριων πολιτών αφού επτά στους δέκα δηλώνουν ότι δεν ασκούνται ποτέ ή κάνουν σπάνια σε κάποιο είδος σωματικής άθλησης. Μόνο ένα ασθενές ποσοστό 7% γυμνάζεται τακτικά, δηλαδή 5 φορές την εβδομάδα και το 24% από 1-4 φορές την εβδομάδα.

Βάλτε τα παιδιά σας σε κίνηση…

Η συστηματική φυσική δραστηριότητα είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά και τους εφήβους καθώς μεταξύ άλλων βοηθά να βελτιώσουν τη δύναμη και την αντοχή τους, να χτίσουν υγιή οστά και μυς, να ελέγξουν το σωματικό τους βάρος, να μειώσουν το καθημερινό άγχος, καθώς και να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους.

…και κυρίως κάντε καλό στον εαυτό σας

Με τα ποσοστά της παχυσαρκίας να αυξάνονται χρόνο με το χρόνο και τη χώρα μας να φλερτάρει με το «βάθρο» των μεταλλείων για τον πιο παχύσαρκο λαό της Ευρώπης, σίγουρα δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Ας θυμηθούμε ότι η αύξηση του βάρους οφείλεται στο ότι προσλαμβάνουμε περισσότερες θερμίδες από αυτές που «καίμε» για τις καθημερινές μας δραστηριότητες. Και αντί να ασχοληθούμε μόνο με τη μία πλευρά της ζυγαριάς, δηλαδή τη μείωση των θερμίδων, ας ασχοληθούμε και με την άλλη, δηλαδή τις θερμίδες που καίμε μέσω της άσκησης.

Η Εβδομάδα Κίνησης μας θυμίζει ότι η άσκηση – αλλά και η «δραστήρια» καθημερινότητα – ωφελεί με πολλούς τρόπους την υγεία μας. Το 2013 μπήκαν σε κίνηση500,000 ευρωπαίοι πολίτες σε 33 ευρωπαϊκές χώρες. Μήπως ήρθε η σειρά μας; Ανοίξτε την πόρτα και κινηθείτε με όποιο τρόπο εσείς επιλέξετε γιατί απλά… κάθε βήμα σας μετράει!

Πηγή : http://www.nutrimed.gr