Να γιατί οι γυναίκες προσποιούνται

images_0aaaaaafake.jpg

Οι περισσότεροι άνδρες πιστεύουν ότι οι γυναίκες προσποιούνται ότι απολαμβάνουν το σεξ για να μην πληγώσουν τα αισθήματα και τον ανδρισμό τους. Όμως, σύμφωνα με μια μελέτη, πολλές γυναίκες προσποιούνται ότι έχουν οργασμό, για να τελειώσουν μια ώρα αρχύτερα το «κακό» ή ανεπιθύμητο σεξ.

Αν και η μελέτη είχε ζητήσει από τις συμμετέχουσες να μιλήσουν αποκλειστικά για συναινετικό σεξ, όλες τους ανέφεραν ξεκάθαρα προβληματικές σεξουαλικές εμπειρίες, όταν ρωτήθηκαν αν προσποιούνται τον οργασμό. Οι ερευνητές είπαν ότι έμειναν έκπληκτοι με τον αριθμό των γυναικών που ανέφεραν ότι προσποιούνται κατά τη διάρκεια ανεπιθύμητων σεξουαλικών επαφών.

Κάποιες γυναίκες προσποιούνται για να επισπεύσουν τις ανεπιθύμητες σεξουαλικές επαφές

«Ενώ μερικές γυναίκες μίλησαν για το ότι προσποιούνται τον οργασμό με θετικό τρόπο, σαν μια ευχάριστη εμπειρία που ενισχύει τη διέγερσή τους για παράδειγμα, πολλές είπαν ότι  προσποιούνταν την ευχαρίστηση στο πλαίσιο ανεπιθύμητων και δυσάρεστων σεξουαλικών εμπειριών», δήλωσε η ψυχολόγος Emily Thomas.

«Μέσα σε αυτούς τις μαρτυρίες, απορήσαμε με το βαθμό στον οποίο οι γυναίκες συνδέουν την πρακτική του να προσποιούνται οργασμό με τις περιπτώσεις ανεπιθύμητου σεξ».

Η ανάλυση έδειξε γυναίκες δεν χρησιμοποιούν λέξεις όπως «βιασμός» ή «εξαναγκασμός» όταν μιλούν για αυτές τις εμπειρίες τους, αν και οι περιγραφές των γεγονότων θα μπορούσαν να τις χαρακτηρίσουν  ως τέτοιες.

Αντ’ αυτού, οι γυναίκες χρησιμοποίησαν πιο έμμεσους τρόπους για να περιγράψουν τις ανεπιθύμητες σεξουαλικές εμπειρίες τους, όπως με τη χρήση του όρου «κακές», για επαφές που ήταν τόσο ανεπιθύμητες όσο και δυσάρεστες.

Η μελέτη δείχνει ότι η προσποίηση του οργασμού από τις γυναίκες είναι ένα σύνθετο φαινόμενο. Αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια χρήσιμη στρατηγική αντιμετώπισης ανεπιθύμητων σεξουαλικών επαφών, η πρακτική αναδεικνύει το γεγονός ότι οι γυναίκες συχνά μπορεί να θέλουν να απορρίψουν κάποιες σεξουαλικές προτάσεις, αλλά αισθάνονται ότι δεν μπορούν. Φαίνεται ότι υπάρχει μια κουλτούρα που αποθαρρύνει τις γυναίκες να μιλήσουν κατά των ανεπιθύμητων σεξουαλικών επαφών.

«Το να προσποιούνται τον οργασμό οι γυναίκες, φαίνεται ότι είναι τόσο προβληματικό όσο και χρήσιμο την ίδια στιγμή», λέει η Emily Thomas. «Μπορεί να είναι μια χρήσιμη στρατηγική, δεδομένου ότι προσφέρει κάποιο έλεγχο στο να τελειώσει μια σεξουαλική επαφή».

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/