Μπουκιες Κεικ Καροτου

images_0aaaaaaa3gmpou.jpg

Υλικά

    2 μέτρια καρότα, ξεφλουδισμένα και χοντροκομμένα (περίπου ¾ του φλιτζανιού)
    1/2 φλιτζάνι ωμά καρύδια
    1/4 φλιτζάνι ωμά κάσιους
    3/4 φλιτζάνι αποξηραμένους χουρμάδες, χωρίς το κουκούτσι και χοντροκομμένα
    1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
    1/2 κ.γ. κανέλλα
    Ξύσμα ενός πορτοκαλιού (προαιρετικό)
    Σουσάμι ή/και ινδική καρύδα για την επικάλυψη

Εκτέλεση

    Σε πολυμίξερ τοποθετήστε τη λεπίδα με σχήμα S, και κόψτε τα καρότα μέχρι να γίνουν τρίμμα. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη
    Προσθέστε τα καρύδια και τα κάσιους στο πολυμίξερ (δεν χρειάζεται να καθαρίστε το δοχείο) και χτυπήστε να γίνουν τρίμμα. Προσθέστε τους χουρμάδες και λειτουργήστε το πολυμίξερ μέχρι να κοπούν καλά και να ενσωματωθούν με τους ξηρούς καρπούς.
    Προσθέστε τα καρότα, το τζίντζερ, την κανέλλα και το ξύσμα πορτοκαλιού (εάν το χρησιμοποιήσετε… προσωπικά προτείνω να το βαλετε) και χτυπήστε μέχρι να γίνει μία ζύμη. (Εμένα μου χρειάστηκε και περίπου 1-2 κ.γ. νερό).
    Πλάστε τη ζύμη με τα χέρια σας σε 12-15 μικρά μπαλάκια. Κυλήστε τα μπαλάκια σε σουσάμι ή ινδική καρύδα.
    Διατηρούνται στο ψυγείο μέχρι 5 μέρες. (Αν και δεν θα μείνουν).

Πηγή : http://stavroulacooking.com/

Κρίκη Σταυρούλα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος