Μητέρα ξανά στα… 62!

images_0aaaaaaa562.jpg

Μια 62χρονη Ισπανίδα είναι οκτώ μηνών έγκυος και πρόκειται να γεννήσει ένα κοριτσάκι τον Οκτώβριο. Η Lina Alvarez, γιατρός μάλιστα στο επάγγελμα, από το Lugo της βορειοδυτικής Ισπανίας, λέει ότι μπήκε στην εμμηνόπαυση πριν από 20 χρόνια, αλλά τώρα αναμένει το τρίτο παιδί της, αφού υποβλήθηκε σε θεραπεία γονιμότητας.

Η κυρία Alvarez έχει δύο γιους. Ο πρωτότοκός της είναι τώρα 27 χρονών. Υπέστη τραυματισμό στο κεφάλι πριν από τη γέννηση, όταν ένας γυναικολόγος του προκάλεσε βλάβη κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης ρουτίνας και τώρα απαιτεί συνεχή φροντίδα. Ο νεώτερος γιος της είναι 10 χρονών και γεννήθηκε όταν εκείνη ήταν ήδη 52 ετών.

Σύμφωνα με το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Agencia EFE, η κυρία Alvarez δήλωσε: «Νιώθω σαν μια γυναίκα που είναι 30 χρονών. Θα ήταν αδύνατο να αισθάνομαι καλύτερα από ό, τι αισθάνομαι τώρα. Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί ζω τώρα την ανταμοιβή μου για τον τόσο πόνο που πέρασα με το πρώτο μου παιδί. Είναι ένα πραγματικό θαύμα».

«Πάντα ήθελα να γίνω και πάλι μητέρα, αλλά οι περισσότεροι γιατροί μου είπαν όχι». Ωστόσο, βρήκε έναν γυναικολόγο ο οποίος ήταν πρόθυμος να την υποβάλλει σε εξετάσεις ο οποίος τελικά ήταν πρόθυμος να την βοηθήσει.

«Μου είπε ότι οι πιθανότητες επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης στην ηλικία μου ήταν μόλις 6%», δήλωσε η κυρία Alvarez. «Όμως τα κατάφερα και έμεινα έγκυος, κυοφορώ ένα κοριτσάκι».

Η εγκυμοσύνη της κυρίας Alvarez έχει προκαλέσει βεβαίως μεγάλη συζήτηση στην Ισπανία, σχετικά με την ηθική πλευρά της απόφασης για εμφύτευση εμβρύου σε μια γυναίκα της ηλικίας της. Όπως όμως δήλωσε εκείνη στους δημοσιογράφους, αυτό είναι ένα ζήτημα που δεν την απασχολεί καθόλου.

«Όταν η κόρη μου θα είναι 30 ετών, εγώ θα είμαι πλέον 90 χρόνων. Θα είμαι ταυτόχρονα γιαγιά και μητέρα, αλλά και τι έγινε; Το γεγονός είναι ότι η κόρη μου θα έχει πλέον μεγαλώσει και θα είναι ολόκληρη γυναίκα».

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/