Κοτοσαλατα με Μανγκο

images_0aaaaaaa5koto.jpg

Υλικά

    2 μεσαία μάνγκο
    2 ώριμα αβοκάντο
    Λίγο στυμμένο λεμόνι
    300-350 γραμμάρια ψημένο κοτόπουλο
    200 γραμμάρια ανάμεικτα πράσινα λαχανικά (π.χ. ρόκα, σπανάκι, κλπ.)
    2 κ.σ. κουκουνάρι
    Για την ντρέσινγκ:
    2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
    2 κ.σ. χυμό λεμόνι
    1 κ.σ. μουστάρδα με σπόρους
    4 κ.σ. ελαιόλαδο
    αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

    Καθαρίστε τα μάνγκο και κόψτε σε λωρίδες.
    Κόψτε τα αβοκάντο στη μέση και αφαιρέστε το κουκούτσι. Με ένα κουτάλι βγάλτε τη σάρκα και κόψτε σε φέτες. Στύψτε λίγο λεμόνι πάνω στο αβοκάντο για να μην μαυρίσει.
    Κόψτε το κοτόπουλο σε κομμάτια.
    Ανακατέψτε το μάνγκο με το αβοκάντο, τα πράσινα λαχανικά και το κοτόπουλο.
    Φτιάξτε τη ντρέσινγκ: Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα βάζο, κλείστε με το καπάκι και ανακινήστε.
    Προσθέστε τη ντρέσινγκ στη σαλάτα. Ανακατέψτε και μοιράστε σε 4 πιάτα.
    Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κουκουνάρι από πάνω.

Πηγή : http://stavroulacooking.com/

Κρίκη Σταυρούλα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος