Κοτοπουλο Enchiladas

images_0aaaaaaa4enchi.jpg

Υλικά

    8 τορτίγιας μεσαίου μεγέθους

Για τις εντσιλάδας

    2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κοτόπουλο (ψημένο)
    1/2 φλιτζάνι πουρέ λαχανικών (προαιρετικό)
    1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%

Για τη Σάλτσα

    1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα σε σάλτσα
    1 κ.γ. ταμπάσκο
    1 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
    1 κ.γ. κύμινο
    1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
    1/4 κ.γ. κανέλλα
    1/4 κ.γ. πιπέρι

1-2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Ανακατέψτε το κοτόπουλο με το γιαούρτι και τον πουρέ λαχανικών (εάν χρησιμοποιείτε)

2. Πάρτε μία τορτίγια και βάλτε στη μέση περίπου 2 κ.σ. γέμιση. Τυλίξτε σε ρολό και τοποθετήστε σε ένα ορθογώνιο πυρέξ με τις άκρες προς τα κάτω. Επαναλάβετε μέχρι να γεμίσει το πυρέξ και να έχει χρησιμοποιηθεί όλο το μείγμα.

3. Ανακατέψτε όλα τα υλικά της σάλτσας και περιχύστε τις τορτίγιας ομοιόμορφα.

4. Προσθέστε το τυρί.

5. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να σκεπάστε με μία διάφανη μεμβράνη και να τα διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να τα μαγειρέψετε.

6. Για να τα μαγειρέψετε, βάλτε το πυρέξ στη μεσαία σκάλα του φούρνου για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το τυρί.

7. Σερβίρετε ζεστα με πράσινη σαλάτα και συνοδευτικά της επιλογής σας (π.χ. γκουακαμόλε, φασόλια, ρύζι)

Πηγή : http://stavroulacooking.com/

Κρίκη Σταυρούλα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος