Κολοκυθοανθοι στο φουρνο

images_0aaaaaaa5kolokitho.jpg

Υλικά

    12 μικρούς ή 6 μεγάλους κολοκυθοανθούς
    3 φέτες καπνιστή γαλοπούλα, κομμένες σε τετραγωνάκια
    4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
    4 μεγάλα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
    1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
    ½ μεγάλη κόκκινη καυτερή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
    ½ φλιτζάνι φέτα με χαμηλά λιπαρά, τριμμένη
    ½ φλιτζάνι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
    ¼ φλιτζάνι γάλα 1,5%
    1 κ.σ. ξύσμα λεμόνι
    2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    1 κ.σ. ελαιόλαδο
    Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

    Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το τσίλι. Τσιγαρίστε μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν. Προσθέστε τη καπνιστή γαλοπούλα και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά. Προσθέστε τα μανιτάρια και σωτάρετε μέχρι να μαραθούν. Αφαιρέστε από το μάτι και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
    Καθώς το μείγμα κρυώνει, ετοιμάστε τους ανθούς αφιαρώντας από το εσωτερικό τους στήμονες με ένα τσιμπιδάκι με προσοχή να μην χαλάσετε τους ανθούς. Ξεπλύνετε με προσοχή τα λουλούδια και στεγνώστε απαλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
    Βάλτε το μείγμα λαχανικών σε ένα μπολ και προσθέστε τη φέτα, το γιαούρτι, το γάλα, το ξύσμα λεμονιού, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού γεμίστε τους ανθούς με προσοχή. Αφήστε χώρο στο πάνω μέρος για να στρίψετε τα πετάλα και να κλείστε τη γέμιση μέσα.
    Με ένα πινέλο λαδώστε ελαφρά ένα ταψάκι φύρνου και τοποθετήστε τους ανθούς μέσα. Τοποθετήστε σε φούρνο που έχει προθερμανθεί στους 200 βαθμούς και ψήστε για 20 λεπτά. Βγάλτε από τον φούρνο και σερβίρετε ζεστούς.

Πηγή  : http://stavroulacooking.com/

Κρίκη Σταυρούλα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος