Γκουακαμολε

images_0aaaaaaa3gouaka.jpg

Υλικά

    3 ώριμα αβοκάντο
    1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
    2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
    1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    1 λάιμ, στυμμένο
    1 κ.γ. αλάτι
    κόλιανδρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα (προαιρετικό)

Εκτέλεση

    Για να καθαρίσετε το αβοκάντο, κόψτε το με ένα μεγάλο μαχαίρι παράλληλα μέχρι να βρείτε το κουκούτσι και φέρτε το μαχαίρι γύρω γύρω. Στη συνέχεια στρίψτε το αβοκάντο και θα έχετε δύο μισά στα χέρια σας. Το ένα θα περιέχει το κουκούτσι, βγάλτε το και κρατήστε το στην άκρη. Τώρα με ένα κουτάλι μπορείτε να βγάλετε τη σάρκα. (το αβοκάντο θα πρέπει να είναι ώριμο και να κόβεται σαν βούτυρο. Εάν νιώθετε αντίσταση όταν πάτε να το κόψετε με το μαχαίρι, τότε αφήστε το στην πάγκο της κουζίνας να ωριμάσει κι άλλο μέχρι να πατιέται και με το δάχτυλο)
    Βάλτε τη σάρκα του αβοκάντο σε ένα μπολ.
    Προσθέστε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το χυμό λάιμ, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αλάτι. Λιώστε τα με ένα πιρούνι ή ένα εργαλείο για πουρέ μέχρι να γίνει το μείγμα κρεμώδες. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να την καταναλώσετε.
    Για να μην μαυρίσει, τοποθετήστε το κουκούτσι του αβοκάντο στο μπολ με τη γκουακαμόλε.
    Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο.

Πηγή : http://stavroulacooking.com/

Κρίκη Σταυρούλα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος