Αλευρι ντινκελ + κεικ μπραουνι

images_0aaaaaaa5brauni.jpg

Υλικά

    3⅓ φλιτζάνια αλεύρι ντίνκελ ολικής άλεσης
    1 φλιτζανι σκουρα καστανη ζαχαρη
    0,5 φλιτζάνι μέλι
    ½ φλιτζάνι κακάο
    2 κ.γ. μαγειρική σόδα
    ½ κ.γ. αλάτι
    2 φλιτζάνια νερό
    ⅔ φλιτζάνι σάλτσα μήλου ή ελαιόλαδο
    2 κ.γ. ξύδι
    1,5 κ.γ. βανίλια
    1 φλιτζάνι κουβερτούρα σε σταγόνες

Εκτέλεση

    Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Λαδώστε και αλευρώστε μία φόρμα για κέικ.
    Σε ένα μπολάκι αναμείξτε το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
    Προσθέστε το νερό, σαλτσα μηλου, καστανη ζαχαρη, μέλι, ξύδι και τη βανίλια. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι όλα τα στεγμά υλικά να βραχούν. Προσθέστε τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατέψτε ελαφρά.
    Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα. Ψήστε για μία ώρα περίπου.

Πηγή : http://stavroulacooking.com/

Κρίκη Σταυρούλα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος