Tυρόπιτα κουρού

images_0aaaakourou_tyropita.jpg

Υλικά

125γρ  βούτυρο

1/2 ποτήρι στραγγιστό γιαούρτι

1 ποτήρι πορτοκαλάδα με ανθρακικό

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

αλάτι

αλεύρι όσο πάρει

Εκέλεση

Για την ζύμη ανακατεύουμε τα υγρά σε ένα μπολ και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλέύρι και το μπέικιν και το αλάτι, ζυμώνουμε καλά, προσοχή μην βγεί σφιχτή η ζύμη.

Για την γέμιση:

300γρ φέτα

3 κ.σ. γάλα

1 αυγό

Εκτέλεση:

Θρυματίζουμε την φέτα σε ένα μπολ, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Βουτυρώνουμε το ταψί ,διαμέτρου 30 εκατοστών. Χωρίζουμε την ζύμη σε δυο μέρη, ανοίγουμε δυο φύλλα με αυτά ,το ένα το στρώνουμε στο ταψί, από πάνω βαζουμε την γέμιση,και από πάνω το άλλο φύλλο.

Με ένα πινέλο περνάμε την επιφάνεια της πίτας με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσει.

Πηγή : http://tomyalostofagito.gr/suntagesnikoulas/

Νίκη Χρήστου