17 Παράξενες προλήψεις σχετικά με τα τρόφιμα

images_0aaaaacat-eating.jpg

Όλοι ξέρουμε ότι το σκόρδο αποκρούει τους… βρικόλακες ενώ εάν χυθεί αλάτι θεωρείται φοβερή κακοτυχία. Γνωρίζατε όμως ότι δεν πρέπει ποτέ να κόβετε μια μπανάνα με μαχαίρι; Και μιλώντας για μαχαίρια, ξέρατε ότι δεν πρέπει ποτέ να δώσετε χέρι με χέρι ένα μαχαίρι σε ένα φίλο; Αν είστε συνεχώς στην κουζίνα, μάλλον θα πρέπει να εξετάσετε 17 δεισιδαιμονίες που επικρατούν, ώστε να μην καταλήξετε άγαμοι, άτεκνοι, χωρίς φίλους και πολλά πολλά άλλα…

Αυγά και τσόφλια αυγού
Τα αυγά συμβολίζουν τη γονιμότητα. Για αυτό το λόγο, οι αγρότες συνήθιζαν να σκορπούν σπασμένα αυγά στα χωράφια τους, ελπίζοντας ότι έτσι θα έχουν μια άφθονη σοδειά. Επίσης, αν ανοίξετε ένα αυγό και αυτό σας βγει δίκροκο, τότε αυτό σημαίνει ότι κάποιος που γνωρίζετε θα παντρευτεί ή θα κάνει δίδυμα! Και αν το αυγό σας ραγίσει, τότε μην παραλείψετε να ‘συντρίψετε’ το τσόφλι του αυγού αργότερα καθώς ο μύθος λέει ότι μια μάγισσα θα μαζέψει τα κομμάτια και θα τα σκορπίσει στη θάλασσα προκαλώντας τρομερές φουρτούνες.

Αλάτι
Αν σας χυθεί αλάτι, τότε θα έχετε κακή τύχη. Για να διορθωθεί η ατυχία σας, ρίξτε αλάτι πάνω από τον αριστερό σας ώμο με το δεξί σας χέρι έτσι ώστε να τυφλώσετε το κακό και να το κρατήσετε μακριά σας. Να άλλος ένας λόγος που καθιστά επικίνδυνη τη χρήση του αλατιού.

Ψωμί
Εάν κόψετε ένα καρβέλι ψωμί και δείτε μια τρύπα (κοινώς μια μεγάλη φυσαλίδα αέρα που προκλήθηκε κατά το ζύμωμα – ψήσιμο), τότε αυτό σημαίνει ότι κάποιος θα πεθάνει σύντομα καθώς η τρύπα στο ψωμί αντιπροσωπεύει το φέρετρο. Αυτός είναι και ένας ακόμη λόγος που είθισται να σταυρώνουμε ή να φτιάχνουμε ένα σταυρό στην κορυφή του ψωμιού.

Λαζάνια ή noodles
Στην Κίνα τα μακριά ζυμαρικά συμβολίζουν τη μακροζωία. Γι’ αυτό και δεν πρέπει ποτέ να τα κόβετε είτε πριν, είτε μετά το μαγείρεμα. Αντ’ αυτού θα πρέπει να τα καταναλώσετε τυλίγοντας τα στο πηρούνι σας, χωρίς να προκαλέσετε το σπάσιμό τους.

Τσάι
Το τσάι είναι ένα ρόφημα με το οποίο συνδέονται πάρα πολλές δεισιδαιμονίες, ενώ χρησιμοποιείται αρκετά και στη μαντεία. Για παράδειγμα, δεν πρέπει ποτέ να βάλετε το γάλα στο τσάι σας πριν από τη ζάχαρη, γιατί έτσι αυξάνετε τις πιθανότητες να μην παντρευτείτε. Από την άλλη μεριά, η αδιάλυτη ζάχαρη στο κάτω μέρος του φλιτζανιού σας σημαίνει ότι κάποιος είναι ερωτευμένος μαζί σας, ενώ αν σας χυθεί το τσάι σας, σημαίνει ότι κάποιος ξένος πρόκειται να σας επισκεφθεί.

Καφές
Αν ο ελληνικός καφές σας έχει φυσαλίδες τότε θα πρέπει να τις πιάσετε με το κουτάλι σας και να τις καταναλώσετε καθώς έτσι θα σας έρθουν αναπάντεχα πολλά χρήματα!

Σκόρδο
Αποκρούει τους βρικόλακες (μιας και είναι της μόδας) αλλά και το κακό μάτι.

Ρύζι
Το ρύζι συνηθίζεται να το πετάμε στους γάμους κατά το χορό του Ησαΐα καθώς υποτίθεται ότι φέρνει καλή υγεία, πλούτο, ευτυχία και ευημερία. Από την άλλη μεριά βέβαια, μπορεί να θεωρηθεί και απλά σπατάλη ή… παγίδα για τις γυναίκες που φορούν τακούνια!

Μαχαιροπίρουνα
Εάν σας πέσει ένα πιρούνι, τότε μια γυναίκα θα έρθει να σας επισκεφτεί. Αν σας πέσει μαχαίρι, τότε άντρας θα είναι αυτός που θα σας επισκεφτεί, ενώ αν σας πέσει κουτάλι, τότε ο επισκέπτης θα είναι ένα παιδί. Γι ‘αυτό σκεφτείτε τι θέλετε και προσέχτε κατά το άδειασμα του πλυντηρίου!

Μαϊντανός
Υπάρχει ένας εκπληκτικός αριθμός προκαταλήψεων που στρέφονται γύρω από το μαϊντανό. Το φύτεμα των σπόρων του λέγεται ότι θα βοηθήσει μια γυναίκα να μείνει έγκυος. Αν όμως το φυτό ευδοκιμήσει, τότε αυτό σημαίνει ότι ο σύζυγός της είναι αδύναμος. Ακόμα, δίνοντάς το ως δώρο φέρνει κακή τύχη. Βέβαια, αν το δώσετε σα δώρο θα σας κάνει να φαίνεστε περίεργοι καθώς ποιος δίνει μαϊντανό ως δώρο;

Καυτερές πιπεριές και μαχαίρια
Ποτέ δεν πρέπει να δώσετε μια καυτερή πιπεριά ή ένα μαχαίρι χέρι με χέρι σε ένα φίλο σας, καθώς αυτό θα κάψει ή θα κόψει τη φιλία σας. Αφήστε τα στον πάγκο ή στο πιάτο και αφήστε τον να τα πάρει μόνος του.

Τούρτα γενεθλίων
Το έθιμο της τούρτας με τα κεριά στα πάρτυ γενεθλίων φαίνεται να ξεκινά από τους αρχαίους Έλληνες. Η ιστορία λέει ότι έψηναν κέικ μελιού σε σχήμα φεγγαριού για να γιορτάσουν τη γέννηση του φεγγαριού της θεάς Άρτεμης. Όμως, το γλέντι κατά τη διάρκεια της γιορτής προσέλκυε τα κακά πνεύματα γι’ αυτό και για να τα διώξουν συνήθιζαν να ανάβουν κεριά. Εμείς σήμερα προσθέσαμε και το “happy birthday to you”. Πολλοί ακόμα πιστεύουν ότι, μία ευχή θα πραγματοποιηθεί αν κάποιος την κάνει την ώρα που σβήνει τα κεριά του.

Μαυρομάτικα φασόλια και αράπικα φιστίκια
Τα μαυρομάτικα φασόλια λέγεται ότι φέρνουν τύχη και ευημερία γι’ αυτό και σε μερικές χώρες τα καταναλώνουν την ημέρα που αλλάζει ο χρόνος, σε αντίθεση με τα αράπικα φιστίκια τα οποία όταν καταναλώνονται κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού φέρνουν κακή τύχη στους παίκτες. Γι’ αυτό, την επόμενη φορά που θα πάτε στο γήπεδο μην απορήσετε γιατί έχασε η ομάδα σας!

Μήλα
Οι Εβραίοι στην αλλαγή του έτους συνήθιζαν να βυθίζουν τα μήλα σε μέλι συμβολίζοντας έτσι τις ελπίδες τους να έρθει μια γλυκιά χρονιά. Ενώ παλαιότερα, οι άνθρωποι πίστευαν ότι αν κοψείς ένα μήλο και μετρήσεις τους σπόρους, μπορούσες να προβλέψεις πόσα παιδιά θα έκανες.

Κρεμμύδια
Λέγεται ότι εάν τρυπήσεις με καρφίτσες ένα μικρό κρεμμύδι και το αφήσεις στο περβάζι του παραθύρου, τότε αυτό διώχνει όλα τα ‘κακά πνεύματα’ από το σπίτι σου.

Σταφύλια
Στις χώρες της Νότιας Αμερικής πιστεύουν ότι η κατανάλωση 12 σταφυλιών (ένα – ένα) κατά τα μεσάνυχτα συμβολίζει κάθε μήνα του έτους. Εάν το σταφύλι είναι γλυκό, τότε ο συγκεκριμένος μήνας θα είναι ένας καλός μήνας. Αν είναι ξινό, τότε προμηνύεται ότι ο αντίστοιχος μήνας δε θα πάει και τόσο καλά.

Μπανάνες
Το κόψιμο της μπανάνας με μαχαίρι θεωρείται κακή τύχη, γι’ αυτό τεμαχίστε τη με το χέρι. Επιπλέον, αν πάτε για ψάρεμα με καΐκι μην πάρετε ποτέ μαζί σας μπανάνες καθώς έτσι όχι μόνο δε θα πιάσετε ψάρια αλλά ακόμη χειρότερα υπάρχει κίνδυνος η βαρκούλα σας να χαθεί στη θάλασσα.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr