Ταξιδέψτε μακριά…από τα περιττά κιλά!

images_0aaaaadietup.jpg

Πόσες φορές το ταξίδι που σήμανε το ξεκίνημα των διακοπών, δεν ήταν και η αιτία να εγκαταλείψετε κάθε προσπάθεια για ισορροπημένη διατροφή με αποτέλεσμα η επιστροφή των διακοπών να σας βρει με μερικά παραπάνω κιλά;

Η ισορροπία και το μέτρο αποτελεί μια καλή διατροφική συνήθεια που είναι σημαντικό να τη διατηρούμε κάτω από οποιασδήποτε συνθήκες. Πώς μπορείτε να κατακτήσετε αυτά τα δύο συστατικά της επιτυχημένης διατήρησης βάρους. Αρκεί να:

Προσχεδιάστε τι θα φάτε. Πόσο συχνά προσπαθήσατε να σπάσετε την ανία του ταξιδιού με θερμιδογόνα σνακ; Τι θα λέγατε προτού ξεκινήσετε το ταξίδι να σχεδιάσετε τα γεύματα της υπόλοιπης ημέρας, προγραμματίζοντας και τα μικρογεύματα που θα προκύψουν στο δρόμο. Υπολογίστε τι στάσεις θα κάνετε και με ποια γεύματα θα τις συνδυάσετε. Έτσι θα καταφέρετε να κάνετε ένα ξεκούραστο ταξίδι, χωρίς να ξεφύγετε από την προσπάθειά και τις καλές συνήθειες που έχετε αποκτήσει.

Δημιουργήστε ευφάνταστα σνακ για το δρόμο. Η οδήγηση αποτελεί μια εργασία που κρατά το μυϊκό και νευρικό σύστημα σε εγρήγορση. Φροντίστε μαζί με το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου να τροφοδοτείτε ανα τακτά χρονικά διαστήματα το ντεπόζιτο του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος με γλυκόζη, το κύριο και άμεσο καύσιμό του. Ένα τοστ με τυρί χαμηλών λιπαρών και φυτική μαλακή μαργαρίνγ, μερικά κράκερς με ζαμπόν με ελαιόλαδο, κράκερς και φρούτα (φρέσκα ή αποξηραμένα), μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης, 100% φυσικοί χυμοί αποτελούν μερικές ενδεδειγμένες ολιγοθερμιδικές λύσεις. Πατατάκια, κρουασάν και άλλα παρόμοια μας προμηθεύουν με παραπανήσια ενέργεια που τελικά αποθηκεύεται ως λίπος.

Καντίνα, κακή ποιότητα με μεγάλο «κόστος». Τα μακρινά ταξίδια συχνά συνοδεύονται με στάσεις για ένα κύριο γεύμα. Τέτοιου είδους γεύματα εκτός από κακής ποιότητας υλικά μας επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες και φούσκωμα που μπορεί να καταλήξει σε δυσκολία κατά την οδήγηση, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες. Τα μεγάλα γεύματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μειώνουν τα χαρακτηριστικά όπως η αντίληψη, η προσοχή, τα αντανακλαστικά με αποτέλεσμα να είναι επιβαρυντικά τόσο για το βάρος, όσο και για τη σωματική μας δραστηριότητα. Κάντε μικρά και συχνά γεύματα και επιλέξτε να επιβραβεύσετε το κλείσιμο του ταξιδιού με ένα ωραίο και ισορροπημένο γεύμα στο σπίτι σας.

Αποφύγετε την επικίνδυνη οδήγηση. Η κατανάλωση φαγητού και ροφημάτων κατά τη διάρκεια της οδήγησης γίνεται συχνά η αιτία απόσπασης της προσοχής μας, με αποτέλεσμα να θέτουμε σε κίνδυνο τόσο τη δική μας σωματική υγεία όσο και των συνεπιβατών ή συνοδοιπόρων μας στο δρόμο. Μη διστάσετε, λοιπόν, την επόμενη φορά που θα νιώσετε μια μικρή λιγούρα ή δίψα, να κάνετε μια στάση και να προσφέρετε στον σώμα σας τα απαραίτητα για να συνεχίσει.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr