Η μπίρα έχει.. «dress code»!

images_0aaaaabeercode.jpg

Αλήθεια, έχετε σκεφτεί ποτέ πώς μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτήρι μπίρα περισσότερο; Το σερβίρισμα της μπίρας αποτελεί μια τέχνη που διέπεται, ευτυχώς, από εύκολους κανόνες!

Master στο σερβίρισμα
Αν θέλετε να απολαύσετε στο έπακρο τη γεύση και το άρωμα της αγαπημένης σας μπίρας, καλό θα ήταν να προτιμήσετε να την καταναλώσετε σε ποτήρι, σερβίροντάς τη από γωνία 45 μοιρών, ενώ φροντίστε να βρίσκεται στην κατάλληλη θερμοκρασία -ανάλογα με το είδος της. Προτιμήστε το ποτήρι σας κρύο και όχι παγωμένο, καθώς όταν ο πάγος λιώνει νερώνει την μπίρα, ενώ το παγωμένο τοίχωμα θα αναισθητοποιήσει τις γευστικές απολήξεις της γλώσσας σας.

Healthy Tip: Απολαμβάνοντας τη νοστιμιά κάθε μπουκιάς του φαγητού σας μπορείτε να ελέγξετε και την ποσότητα που καταναλώνεται. Κι αυτό γιατί με μικρότερη ποσότητα φαγητού μπορείτε να πάρετε την ίδια γευστική ικανοποίηση, Τι θα λέγατε να κάνετε το ίδιο και με την μπίρα σας;

«Dress code» και στη γεύση
Οι εκλεκτικοί του είδους ξέρουν πως δεν ταιριάζουν όλες οι μπίρες με όλα τα εδέσματα. Κάθε διαφορετική μπίρα δημιουργεί εκρηκτικούς γευστικούς συνδυασμούς με συγκεκριμένα είδη πιάτων. Συνοδέψτε λοιπόν τα ζυμαρικά ή το κοτόπουλο με μια μπίρα τύπου lager, την ποικιλία τυριών με μια μοναστηριακή, τα ψάρια με pilsener και τα θαλασσινά με μία stout. Στην περίπτωση που επιλέξετε κάποια σαλάτα ή ψητά λαχανικά, μία μπύρα τύπου lager θα αποτελούσε την καλύτερη επιλογή, ενώ light επιλογές αλλαντικών ή λουκάνικων μπορούν να συνοδευθούν από μια Weiss.

Healthy Tip: Εκτός από την μπίρα, δώστε βάση και στη θερμοκρασία των τροφίμων που τη συνοδεύουν καθώς μπορεί να αλλάξει την αίσθηση της γεύσης που έχουμε για αυτά. Φροντίστε το φαγητό να είναι ζεστό, καθώς έτσι τα λιπαρά συστατικά του θα έχουν υγρή μορφή, συνεπώς θα διαχέονται με ευκολία σε όλη την επιφάνεια της γλώσσας. Έτσι, θα τα γευτείτε στο έπακρο, χωρίς να τα υπερκαταναλώσετε!

Σε τι ποτήρι;
Όσον αφορά την επιλογή ποτηριού, μία έξοδος σε κάποια μπιραρία θα ήταν αρκετή για να καταλάβετε ότι αποτελεί ιεροτελεστία! Κάθε είδος μπίρας πηγαίνει «πακέτο» με ένα συγκεκριμένο τύπο ποτηριού, που τονίζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Τα ποτήρια τύπου tulip, για παράδειγμα, βοηθάνε στο να γεύεστε ταυτόχρονα τη μπίρα και τον αφρό της, ενώ στα τύπου chalice υπάρχει ένα βαθούλωμα προκειμένου να δημιουργείται συνεχής παραγωγή φυσαλίδων που θα απελευθερώνουν όσο ανεβαίνουν τους αρωματικούς εστέρες της μπίρας.

Healthy Tip: Το ποτήρι που καταναλώνετε την μπίρα είναι και ο βασικός σας σύμμαχος για να βάλετε το μέτρο στην ποσότητα απολαμβάνοντας έτσι όλα τα οφέλη της μπίρας! Μία μερίδα αλκοόλ αντιστοιχεί σε 330ml μπίρας, ενώ οι συστάσεις μας συμβουλεύουν έως 1-2 μερίδες ημερησίως για τους άνδρες και 1 για τις γυναίκες. Εσείς τι μέγεθος ποτήρι μπίρας θα επιλέξετε;

Πηγή : http://www.nutrimed.gr