Sex Diet…Τι είναι αυτό που μας παχαίνει;…

images_0sexdiet.jpg

Κοιλιά Vs περιφέρειας, τεστοστερόνη Vs οιστρογόνων, ενισχυμένος μυϊκός ιστός Vs κυτταρίτιδας και η ιστορία συνεχίζεται, μαρτυρώντας πως άνδρες και γυναίκες, λες και προέρχονται από δύο εκ διαμέτρου αντίθετους πλανήτες. Και όσο διαφέρει ο τρόπος που χάνουνε βάρος, άλλο τόσο διαφέρει και αυτός που παίρνουν, αφού τελικά οι διατροφικές ατασθαλίες… έχουν φύλο! Ας ανακαλύψουμε αυτά που μας «χωρίζουν»… και κυρίως αυτά που μας ενώνουν!

ΠΑΡΑΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΝΟΥΣ ΑΡΣΕΝΙΚΟΥ

Μπάλα που φέρνεις τα κιλά: Η αναφορά για τους αθλητικούς αγώνες, που όχι μόνο σας καθηλώνουν ώρες ολόκληρες στον καναπέ, αλλά συνοδεύονται και από το καθιερωμένο φαγοπότι. Πίτσες, σουβλάκια, burgers, nachos και ένα σωρό ακόμη λιχουδιές που περιέχουν θερμίδες αλλά και αυξημένη ποσότητα κακής ποιότητας λιπαρών. Έτσι, το πανηγυρικό γκολ της ομάδας μετατρέπεται σε σκληρό φάουλ για το σώμα σας και η ολοένα αυξανόμενη περιφέρεια μέσης σας σε έναν επιβαρυντικό παράγοντα για καρδιαγγειακά νοσήματα. Προετοιμάστε, λοιπόν, λίγο πριν τον αγώνα σπιτικά σνακ, ώστε να έχετε τον απόλυτο έλεγχο των θερμίδων και των λιπαρών τους. Αν το delivery είναι αναπόφευκτο επιλέξτε καλαμάκι με αλάδωτη πίτα ή pizza “μαργαρίτα” με λεπτή ζύμη και συνοδέψτε τα με σαλάτα.

«Στην υγειά» της αντροπαρέας: Το αλκοόλ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μίας ανδρικής εξόδου. Ξέρετε, όμως, ότι περιέχει τις ίδιες περίπου θερμίδες με το λίπος; Ένα γραμμάριο αλκοόλης σας εφοδιάζει με 7 θερμίδες (ένα γραμμάριο λίπους με 9), ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει και στην αφυδάτωσή σας. Αποκτήστε την αίσθηση του μέτρου και περιοριστείτε στα 1-2 ποτά. Εναλλακτικά «ξεγελαστείτε» καταναλώνοντας νερό ή σόδα με 1 φέτα λεμόνι και light αναψυκτικά που περιέχουν λιγότερες από 1 θερμίδες. Ζητήστε τα cocktails με λιγότερη ζάχαρη ή ακόμη και στη virgin εκδοχή τους (χωρίς αλκοόλ) και να είστε σίγουροι πως η ζυγαριά θα σας ανταμείψει.

Ο «εχθρός» stress: Άγχος για τα επαγγελματικά, άγχος για τον μειωμένο προϋπολογισμό και πάει λέγοντας. Πράγματι, το stress που προκαλείται από προβλήματα στον τομέα της δουλειάς επιβαρύνει και κυριολεκτικά «βαραίνει» την πλειοψηφία των ανδρών, με το σκεπτικό ότι ένας αγχωμένος άνθρωπος τείνει να τρώει περισσότερο φαγητό κακής ποιότητας, καθώς επίσης και να μην ασκείται σωματικά. Σταματήστε λοιπόν να «ξεσπάτε» στο ψυγείο. Μία ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, καθώς και ένας δραστήριος σωματικά τρόπος ζωής θα σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε και να διαχειριστείτε το βάρος σας… χαλαρά!
Η βιταμίνη C είναι γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση και την ικανότητά της να καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που προκαλεί μεταξύ των άλλων και το στρες, και οι οποίες ευθύνονται για χρόνιες ασθένειες. Πηγές πλούσιες σε βιταμίνη C είναι οι πιπεριές (ιδίως οι χρωματιστές), τα εσπεριδοειδή όπως το πορτοκάλι, το λεμόνι, ο χυμός πορτοκαλιού, οι φράουλες, τα βατόμουρα, η ντομάτα, το μπρόκολο. Και μην ξεχνάτε! Αν είστε καπνιστής θα πρέπει να «κυνηγάτε» αυτά τα τρόφιμα, εφόσον το σώμα σας απαιτεί μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης C.
 
ΠΑΡΑΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ

«Δύσκολες μέρες» και για τη σιλουέτα: Μπορεί μία φορά το μήνα να αυξάνονται τόσο οι ανάγκες όσο και η όρεξή σας, αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία για να φάτε ότι βρεθεί στο δρόμο σας. Όσο και αν οι «ορμόνες» ζητούν το κάτι παραπάνω, κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως οι extra θερμίδες δεν «καίγονται» αυτόματα. Δείξτε προσοχή και μην το παρακάνετε προφασιζόμενες την έντονη ανάγκη για γλυκό. Κάντε περισσότερα μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυξήστε την κατανάλωση υγιεινών τροφίμων πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, και περιορίστε την πρόσληψη αλατιού.

Κάτι σας «μύρισε»: Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πολλές γυναίκες έχουν τη λανθασμένη εντύπωση πως πρέπει να τρώνε για δύο, χωρίς να σκέφτονται πως το δεύτερο άτομο είναι ένα μικροσκοπικό πλασματάκι. Στην πραγματικότητα, η έγκυος δεν χρειάζεται να καταναλώνει πολύ περισσότερο φαγητό από το συνηθισμένο. Οι ενεργειακές ανάγκες κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο αυξάνονται μόλις κατά 300 περίπου θερμίδες την ημέρα και η συνιστώμενη πρόσληψη βάρους κυμαίνεται μεταξύ 9-12 κιλών.

Για όλα φταίει η καρδιά: Συχνά οι γυναίκες στρέφονται στο φαγητό προκειμένου να αισθανθούν καλύτερα συναισθηματικά, πιστεύοντας πως μέσω αυτού θα καταφέρουν να λύσουν το όποιο πρόβλημα τις απασχολεί. Όμως τελικά, οι τύψεις και οι ενοχές που έπονται της πρόσκαιρης ικανοποίησης του ουρανίσκου, αυξάνουν το πρόβλημα εκθετικά. Η λύση; Αρχίστε να εκφράζεστε διαφορετικά! Αναζητήστε χόμπι και ασχολίες που σας ικανοποιούν ή εκτονωθείτε κάνοντας γυμναστική. Και την επόμενη φορά που θα σας κατακλύζουν συναισθήματα, αντί να καταφύγετε στο ψυγείο τι θα λέγατε να ανοίξετε την πόρτα της ντουλάπας;

Πηγή : http://www.nutrimed.gr