Fit και υγιείς όλη τη χρονιά!

images_1fit.jpg

Η περίοδος των διακοπών έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και πιθανότατα έχετε αρχίσει ήδη να μετανιώνετε για όσα φάγατε και ήπιατε. Πολύ πιθανόν επίσης, να έχετε ήδη ορκιστεί ότι θα ξεκινήσετε επιτέλους να γυμνάζεστε.

Στο στάδιο αυτό υπάρχουν δύο βασικές δυσκολίες: πρώτη, το να κάνετε όντως πράξη την απόφασή σας και δεύτερον, να μην το παρακάνετε. Μπορεί η παχυσαρκία να κερδίζει διαρκώς έδαφος, όμως όλο και πιο συχνά συναντούμε ανθρώπους που έχουν πάθει εμμονή με την άσκηση και την υγιεινή διατροφή, σε σημείο που μάλλον κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στον εαυτό τους.

Σύμφωνα με έμπειρους γυμναστές και διατροφολόγους το σημαντικό είναι να βρούμε τη σωστή ισορροπία για το σώμα μας, τόσο στην άσκηση όσο και στο φαγητό, να παραμένουμε κινητοποιημένοι και σε εγρήγορση, χωρίς όμως να κολλάμε σε ρουτίνες άσκησης ή αυστηρές δίαιτες.

Η εμμονή με την άσκηση και τη δίαιτα μπορούν να αποδειχθεί επιβλαβής για την υγεία μας. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι πρέπει να ασκούμαστε τακτικά και να τρώμε υγιεινά ώστε να είμαστε υγιείς και να αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας, αλλά όταν αυτό μετατραπεί σε εμμονή τα αποτελέσματα αντιστρέφονται: το σώμα καταπονείται υπερβολικά, οι τραυματισμοί αυξάνονται και συχνά κατηγορούμε τον εαυτό μας ότι δεν προσπαθούμε αρκετά.

Το κλειδί είναι η σωστή ισορροπία, ανάμεσα στην άσκηση, την ανάπαυση και τη διατροφή μας και ο τρόπος για να την επιτύχουμε είναι να ακούμε το σώμα μας: εκείνο θα μας πει τι το βοηθάει να αισθάνεται καλά, να είναι σε φόρμα, να κερδίζει ή να χάνει βάρος.

Πως όμως θα παραμείνουμε πιστοί στο πρόγραμμα που θα αποφασίσουμε να ακολουθήσουμε; Λαμβάνοντας υπόψη τις παρακάτω συμβουλές φυσικά!

    Θέστε έναν τελικό στόχο: Σκεφτείτε τον βασικό σκοπό για τον οποίο γυμνάζεστε και προσπαθήστε να φτάσετε στο επίπεδο που θέλετε.
    Προγραμματίστε: Πριν από κάθε προπόνηση, βάλτε ένα πρόγραμμα ώστε να ξέρετε ακριβώς τι σκοπεύετε να κάνετε.
    Κάντε μικρά βήματα προόδου: Προσπαθώντας να εξελιχθείτε με άλματα είναι επικίνδυνο και μπορεί να αποθαρρυνθείτε αν δεν καταφέρετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
    Σπάστε τη ρουτίνα: Αλλάζετε τις προπονήσεις σας τακτικά, τόσο σε διάρκεια όσο και σε ασκήσεις – το σώμα σας θα παραμείνει σε εγρήγορση, τα οφέλη θα είναι μεγαλύτερα και οι πιθανότητες να μην τα παρατήσετε επειδή βαριέστε μεγαλύτερες.
    Κοιμηθείτε: Η στέρηση ύπνου μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που το σώμα μας ανακάμπτει μετά την άσκηση και μειώνει τα επίπεδα της ενέργειάς μας.
    Χαρείτε το: Απολαύστε την άσκηση και τον υγιεινό τρόπο ζωής, θα πρέπει να είστε χαρούμενοι που κάνετε κάτι καλό για την υγεία σας.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/