5 παρεξηγήσεις για την απώλεια βάρους

images_1losss.jpg

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία – το να χάσουμε βάρος είναι δύσκολο και απαιτεί θυσίες. Από την άλλη η τεράστια ποσότητα πληροφοριών που είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο για να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος, αποδεικνύεται δίκοπο μαχαίρι, καθώς δεν είναι εύκολο να γνωρίζουμε πόσο αξιόπιστες είναι και πως να τις εντάξουμε στη ζωή μας, ενώ, ορισμένες φορές, οδηγούν σε παρεξηγήσεις.

Εδώ είναι 5 κοινές παρερμηνείες που συχνά κάνουν οι άνθρωποι για την απώλεια βάρους:

Δεν τρώμε τακτικά
Η ζωή μας είναι πολυάσχολη, μερικές φορές η καθημερινότητα μας εμποδίζει να φάμε κανονικά και μπορεί να παραλείψουμε κάποιο γεύμα ή το κάνουμε απλώς γιατί πιστεύουμε ότι έτσι θα αδυνατίσουμε. Όμως η παράλειψη κάποιου γεύματος συχνά οδηγεί σε υπερκατανάλωση τροφής αργότερα. Ο οργανισμός μας απαιτεί να τρεφόμαστε κάθε 3 με 4 ώρες, για να αποτρέψουμε την επιβράδυνση του μεταβολισμού μας. Όταν είμαστε πολύ πεινασμένοι, το επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα μειώνεται σημαντικά και θέλουμε να φάμε περισσότερο από όσο χρειάζεται.

Η άσκηση δεν καίει τα πάντα
Συχνά σκεφτόμαστε ότι αφού ασκούμαστε μπορούμε να φάμε και ό, τι θέλουμε. Η αλήθεια είναι ότι όταν ασκούμαστε αυξάνει και η όρεξή μας, όμως μάλλον υπάρχει λανθασμένη αντίληψη για το πόσες θερμίδες πραγματικά καίγονται κατά την άσκηση – όχι τόσες ώστε να τρώμε ό,τι θέλουμε και σε απεριόριστες ποσότητες. Το τι (δεν) τρώμε έχει μεγαλύτερη σημασία για την απώλεια βάρους από τη γυμναστική.

Επενδύστε στο καθημερινό περπάτημα
Μια βόλτα μετά από ένα γεύμα ή αμέσως μετά τη δουλειά καθώς επιστρέφετε στο σπίτι, μπορεί να είναι πιο επωφελές από την εγγραφή σας στο τελευταίο trendy τμήμα γυμναστικής. Σε μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο Cornell αποδείχθηκε ότι το περπάτημα είναι η πιο ωφέλιμη άσκηση. Αποκτώντας τη συνήθεια να περπατάτε καθημερινά όχι μόνο εξοικονομήσετε χρήματα αλλά είστε και σίγουροι ότι «εθίζεστε» σε ένα είδος γυμναστικής που δεν θα παρατήσετε σε δύο εβδομάδες.

Τα σάκχαρα και οι υδατάνθρακες σαμποτάρουν τη δίαιτά σας
Κάποτε ήταν ένα ευρέως αποδεκτό ότι για να χάσουμε βάρος θα πρέπει να μειώσουμε την κατανάλωση λίπους. Η σύγχρονη έρευνα όμως υποστηρίζει ότι η ζάχαρη και οι υδατάνθρακες είναι ένοχοι για την μη απώλεια βάρους. Οι υδατάνθρακες και η ζάχαρη είναι πολύ πρόσφατες προσθήκες στη διατροφή μας και το σώμα μας δεν έχει εναρμονιστεί πλήρως μαζί τους. Αποφύγετε λοιπόν τη ζάχαρη και τους υδατάνθρακες και όχι τα –προσοχή, μόνο καλά- λιπαρά.

Καλύτερα να το ρίχνετε και λίγο έξω
Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται ότι μια διατροφική παρασπονδία είναι μια μικρή απόλαυση, αν γενικά ακολουθεί μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Όμως όπως σημειώνεται σε μελέτη που έγινε από το Βασιλικό Κολέγιο του Λονδίνου, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα βακτήρια που ζουν στο γαστρεντερικό μας σωλήνα είναι πιο απαραίτητα και σημαντικά από την καταμέτρηση θερμίδων για την απώλεια βάρους. Και τι αρέσει σε αυτά τα βακτήρια; Η σοκολάτα και το κόκκινο κρασί – περιέχουν πολυφαινόλες που βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα και μας επιτρέπουν να απορροφήσουμε καλύτερα τις βιταμίνες. Βεβαίως οι υπερβολές δεν ενδείκνυνται, μην πέσετε με τα μούτρα στη σοκολάτα!

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/