Όσα πιστεύουμε για τη διατροφή (και είναι λάθος)

images_1salad.jpg

Πολλές βαρύγδουπες απόψεις κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα και μεταφέρονται ως αποδεδειγμένες επιστημονικές αλήθειες σχετικά με τη διατροφή. Ας ξεδιαλύνουμε μερικές που δεν ισχύουν και ας ξεκινήσουμε να τρώμε όπως πρέπει.
Ο φούρνος μικροκυμάτων καταστρέφει τα θρεπτικά συστατικά

Πιθανότατα θα σας εκπλήξουμε, όμως το μαγείρεμα στον φούρνο μικροκυμάτων είναι ένας από τους πιο υγιεινούς τρόπους μαγειρέματος, όσον αφορά τη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών των φαγητών. Επίσης, για να κλείσουμε τις αστήρικτες κατηγορίες εναντίον τους, όχι, δεν κινδυνεύετε λόγω ραδιενέργειας από τους φούρνους μικροκυμάτων.

Η διατροφή με αυγά κάνει κακό στην καρδιά

Και όμως, τα αυγά δεν κάνουν τόσο κακό στα επίπεδα της χοληστερόλης μας, όπως πιστεύαμε. Όταν τρώμε τρόφιμα που περιέχουν χοληστερόλη, ο οργανισμός μας αντιδρά παρασκευάζοντας λιγότερη χοληστερόλη. Οι ειδικοί λένε πλέον ότι μπορούμε να τρώμε ένα αυγό καθημερινά χωρίς φόβο, αν δεν έχουμε πρόβλημα με υψηλή χοληστερόλη.

Μπορούμε να αποτοξινώσουμε τον οργανισμό μας

Το σώμα μας για να επιβιώσει έχει αναπτύξει τρόπου απομάκρυνσης των τοξινών. Δεν χρειάζεται να τρώτε κάποιο συγκεκριμένο είδος τροφής για να αποτοξινωθείτε ή να πίνετε κουβάδες με νερό – η βιολογία μας έχει ήδη την κατάσταση υπό έλεγχο. Α, επίσης, δεν μπορείτε να ξεφορτωθείτε όλα τα χημικά που βρίσκονται στον οργανισμό σας – πολύ απλά γιατί ό, τι συμβαίνει στον οργανισμό είναι χημεία.

Η βιταμίνη C εμποδίζει το κρυολόγημα

Καμία έρευνα δεν έχει γίνει που να καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα. Αυτό που συμβαίνει σίγουρα είναι ότι, εφόσον κρυολογήσετε, η βιταμίνη C θα σας βοηθήσει να το ξεπεράσετε πιο γρήγορα και με λιγότερη ταλαιπωρία.

Τα προϊόντα χωρίς γλουτένη μας κάνουν καλό

Οι άνθρωποι που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, θα πρέπει να την αποφεύγουν – όλοι οι υπόλοιποι όχι. Το ανθρώπινο είδος δεν έφτασε εδώ αποφεύγοντας τη βασική πρωτεΐνη του ψωμιού.

Τα λίπη μας παχαίνουν

Για να είμαστε ακριβείς, τα λίπη μας δίνουν ενέργεια, ακριβώς όπως όλα τα θρεπτικά συστατικά. Αν το παρακάνετε με τα λίπη στη διατροφή σας θα πάρετε βάρος (όπως και αν το παρακάνετε με οποιαδήποτε άλλη διατροφική ομάδα) αλλά αν τα «κόψετε» από τη διατροφή σας δεν πρόκειται να αδυνατίσετε.

Το σέλινο έχει αρνητικές θερμίδες

Με μόλις 10 θερμίδες ανά μερίδα, το σέλινο αποτελεί ένα πρώτης τάξεως σνακ για όσους κάνουν δίαιτα. Σε καμία όμως περίπτωση δεν έχει αρνητικές θερμίδες, αντιβαρύτητα ή μαγικές ιδιότητες!

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/