Τυροπιτάκια ολικής αλέσεως

images_0turopitakia-olikis-aleseos-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά
Για την ζύμη

    Αλεύρι ολικής αλέσεως 500 γρ    
    Γιαούρτι 250 γρ    
    Αλάτι 1 κουταλιά .σούπας    
    Ελαιόλαδο 200 γρ    
    Νερό 1 ποτήρι περίπου χλιαρό    
    Φυτικό βούτυρο 250 γρ σε θερμοκρασία δωματίου    

Για την γέμιση

    Τυρί φέτα 200 γρ θρυμματισμένη    
    Ανθότυρο 300 γρ
    Αυγά 2    
    Πιπέρι
    Σουσάμι δίχρωμο προαιρετικά    

Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το βούτυρο και το γιαούρτι καλά. Προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι και λίγο λίγο το νερό χλιαρό. Ζυμώνουμε απαλά. Νερό βάζουμε τόσο όσο να γίνει μια ωραία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την φέτα με το ανθότυρο ,το πιπέρι και τα αυγά. Χωρίζουμε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα τυροπιτάκια μας. Ανοίγουμε με πλάστη σε στρογγυλό σχήμα, βάζουμε λίγη γέμιση μέσα και κλείνουμε καλά και προσεχτικά σαν κεφτεδάκι. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί κι αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια μας. Τα αλείφουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι (προαιρετικά). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-35 λεπτά ανάλογα βέβαια και το μέγεθος που έχουν.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/