Τσιπς γλυκοπατάτας

images_0aaachips.jpg

Υλικά

   2 γλυκοπατάτες

   ελαιόλαδο

   αλάτι

   πιπέρι

   1 κ.σ. ρίγανη

Για τη σως γιαουρτιού

   200 γρ. γιαούρτι

   1 κ.γ. πάπρικα

   αλάτι

   πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο για αρκετή ώρα στους 220 βαθμούς.
  2. Πλένετε καλά τις γλυκοπατάτες και τις κόβετε σε μεγάλες φέτες.
  3. Ανακατεύετε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για τις γλυκοπατάτες και ψήνετε για 20-30 λεπτά.

   Για τη σως

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.

Πηγή : www.somaygies.gr

Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου
Κλινική Διαιτολόγος –Διατροφολόγος, MSc, MBA, SRD
Επιστημονικό Διαιτολογικό Κέντρο ‘Σώμα Υγιές’