Τρόφιμα και ροφήματα που ταιριάζουν με τη fit πλευρά σου!

images_0aaadrink.jpg

Όλοι έχουμε μέσα μας μία fit πλευρά! Σε άλλους είναι ακόμα καλά κρυμμένη και σε άλλους πιο φανερή. Όλοι όμως, μπορούν να βγάλουν στην επιφάνεια τη fit πλευρά του εαυτού τους και μάλιστα να τη διατηρήσουν και στην κορυφή. Υπάρχουν βέβαια και κάποια τρόφιμα ή ροφήματα που μπορούν να βοηθήσουν για να ενισχυθεί αυτή η πλευρά του εαυτού μας. …

Τσάι

Το τσάι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως το ρόφημα ευεξίας, αφού όπως έχουν δείξει αρκετές μελέτες, έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά συστατικά, καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρές και συμβάλλοντας έτσι στην προστασία από χρόνιες παθήσεις όπως είναι τα καρδιαγγειακά, διάφορες μορφές καρκίνου, αλλά και στην ενίσχυση και τόνωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Επιπλέον, το τσάι, είτε κρύο είτε ζεστό, φαίνεται να συνδέεται με πνευματική χαλάρωση αφού φαίνεται να επηρεάζει τα επίπεδα ντοπαμίνης και σεροτονίνης στον οργανισμό μας, συστατικά που ‘ευθύνονται’ για την καλή μας διάθεση. Εκτός από το ζεστό τσάι που μπορούμε να φτιάχνουμε στο σπίτι μας, σήμερα κυκλοφορούν και πολλά είδη κρύου τσαγιού τα οποία αποτελούν μια εύκολη λύση ενυδάτωσης όπου κι αν βρισκόμαστε. Επιπλέον, διατίθεται σε διάφορες μορφές, με λίγες ή καθόλου θερμίδες, χάρη στα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά που χρησιμοποιούνται, συμβάλλοντας έτσι στην καθημερινή μας ενυδάτωση χωρίς να επηρεάζει τη δίαιτά μας.

Δημητριακά και μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης

Η ενσωμάτωση των δημητριακών ολικής άλεσης στη διατροφή μας αποτελεί μία από τις πιο διαδεδομένες συστάσεις για μια ισορροπημένη διατροφή. Τα δημητριακά παρέχουν υδατάνθρακες, δηλαδή το κύριο συστατικό που δίνει ενέργεια στον εγκέφαλο, στους μυς αλλά και σε όλο μας το σώμα. Τα ολικής άλεσης δημητριακά από την άλλη, δηλαδή αυτά που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, εκτός από υδατάνθρακες παρέχουν και μεγαλύτερες ποσότητες φυτικών ινών, οι οποίες αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού και βελτιώνουν την υγεία του εντέρου αλλά και πλήθος βιταμινών όπως είναι οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, και ανόργανα στοιχεία όπως ο σίδηρος, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, ο φώσφορος και το κάλιο, συστατικά που εξασφαλίζουν καθημερινά την ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Οι μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης από την άλλη, περιέχουν όλα τα παραπάνω συστατικά σε ατομικές συσκευασίες, που μπορεί κανείς εύκολα να τις καταναλώσει στο δρόμο, πριν ή μετά την άσκηση για άμεση αποκατάσταση των αποθεμάτων ενέργειας.

100% φυσικοί χυμοί φρούτων

Σύμφωνα με τις συστάσεις θα πρέπει καθημερινά να καταναλώνουμε 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών έτσι ώστε να προσλάβουμε ποικιλία θρεπτικών συστατικών που εξασφαλίζουν τη διατήρηση της καλής υγείας του οργανισμού αλλά και την παραγωγή ενέργειας. Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν πλήθος αντιοξειδωτικών συστατικών με τη μορφή βιταμινών, ιχνοστοιχείων, καροτενοειδών και πολυφαινολών που είναι απαραίτητα για την προστασία των κυττάρων και την επιβράδυνση της γήρανσης όλων των οργάνων του σώματος. Στα πλαίσια αυτής της σύστασης αλλά και του σύγχρονου τρόπου ζωής μας, οι 100% φυσικοί χυμοί φρούτων μπορούν να αποτελέσουν τη 1 από τις 5 συνιστώμενες μερίδες φρούτων και λαχανικών για την άμεση πρόσληψη όλων των παραπάνω απαραίτητων θρεπτικών συστατικών.

Αποξηραμένα φρούτα και ξηροί καρποί

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, μία καλή κατάσταση υγείας προϋποθέτει, εκτός των άλλων, και την καθημερινή κατανάλωση 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών. Τα αποξηραμένα φρούτα, λοιπόν, αποτελούν έναν άλλο εύκολο τρόπο για άμεση και γρήγορη πρόσληψη βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων και φυτοχημικών συστατικών που συμβάλλουν στην παραγωγή ενέργειας, στο ανοσοποιητικό σύστημα και στην αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού μας. Μία χούφτα, λοιπόν, αποξηραμένων φρούτων μαζί με ξηρούς καρπούς, που περιέχουν καλά λιπαρά και ποικιλία βιταμινών και μετάλλων, είναι το ιδανικό σνακ για την αποκατάσταση των αποθεμάτων ενέργειάς σας και για να αυξήσετε τη διάθεση και τη ζωντάνια σας για να συνεχίσετε τις δραστηριότητες της ημέρας.

Ακολουθώντας, λοιπόν, μια ισορροπημένη διατροφή στην οποία θα περιέχονται και τα παραπάνω τρόφιμα και ροφήματα θα ανακαλύψετε και μόνοι σας πόσο εύκολα θα ενισχύσετε και θα φέρετε στην επιφάνεια τη fit πλευρά του εαυτού σας! Δοκιμάστε το! 

Πηγή : http://www.nutrimed.gr