Το «κόστος» του junk food

images_1Junk-food-2.jpg

Οι γιορτές πλησιάζουν και η διασκέδαση όπως κάθε χρονιά θα έχει την τιμητική της: οι έξοδοι και τα ξενύχτια είναι δεδομένα, μαζί με την κατανάλωση αλκοόλ. Και που οδηγεί ο συνδυασμός έξοδος+ξενύχτι+αλκοόλ; Μα φυσικά σε μια μεταμεσονύχτια στάση για junk food προτού γυρίσουμε σπίτι, για να στρώσει το στομάχι. Έτσι και αλλιώς, πόσο περισσότερο μπορεί να «κοστίσει» στο σώμα μας ένα μπέργκερ, μετά την τόση κραιπάλη;

Περίπου οκτώ πιέσεις αλτήρων στον οριζόντιο πάγκο και πέντε σετ των οκτώ επαναλήψεων στον επικλινή, την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε το γυμναστήριο είναι η απάντηση, αφού θέλετε να μάθετε! Χάρη σε ένα νέο βίντο με infographics που έφτιαξε το Buddy Loans, μαθαίνουμε με ακρίβεια τι χρειάζεται να κάνουμε για να «κάψουμε» τις θερμίδες που παίρνουμε καταναλώνοντας μερικά από τα δημοφιλέστερα junk food που κυκλοφορούν.

Στόχος του συγκεκριμένου βίντεο και του site, είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποφύγουν τις υπερβολές και να τονίσει ότι το μέτρο είναι το κλειδί για να παραμείνουμε υγιείς.

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη θερμίδων για τους άνδρες είναι 2.500 θερμίδες και 2.000 για τις γυναίκες: Ένα Big Mac από τα McDonald’s έχει 490 θερμίδες, δηλαδή περίπου το 20% της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων ενός άνδρα ή σχεδόν το 25% της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων μιας γυναίκας. Οι κύριοι θα χρειαστούν 42 λεπτά καρδιοανπνευστικής άσκησης για να το «κάψουν» ενώ οι κυρίες 51 λεπτά. Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει ωστόσο, ότι το συγκεκριμένο burger περιέχει και 24 γραμμάρια λίπους – που δεν τα λες και λίγα…

Σας αρέσουν οι τηγανιτές πατάτες; Φυσικά, σε ποιον δεν αρέσουν άλλωστε; Όμως για να «κάψετε» μια μεγάλη μερίδα (460 θερμίδες και 22 γραμ. λίπους) θα απαιτηθούν 40 λεπτά καρδιοαναπνευστικής άσκησης για τους άνδρες και 48 για τις γυναίκες – αν προτιμάτε τα βάρη, θα πρέπει να ιδρώσετε για 53 και 64 λεπτά αντίστοιχα.

Ούτε οι φίλοι του κοτόπουλου θα την βγάλουν φθηνά: τρία κομμάτια τηγανητό κοτόπουλο από τα  KFC, μεταφράζονται σε άσκηση για 63 (άνδρες) ή 75 λεπτά (γυναίκες) αν θέλετε να «κάψετε» τις 726(!) θερμίδες και τα 42g λίπους, σύμφωνα με το Buddy Loans.

Σε σύγκριση με τα ανωτέρω, μια σοκολάτα Cadbury Dairy Milk 45 γραμμαρίων, μοιάζει… υγιεινό φαγητό, καθώς απαιτεί μόλις 21/25 λεπτά άσκησης για τους άνδρες/γυναίκες για να «εξαφανιστούν» οι 237 θερμίδες της.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/