Τι ΔΕΝ ξέρουμε για τη δίαιτα;

images_0Diet-Tips-For-Teens.jpg

Σίγουρα γνωρίζουμε πολύ περισσότερα σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες, και κάθε μέρα προστίθεται άλλο ένα λιθαράκι στις γνώσεις των διαιτολόγων! Αλλά ακόμα υπάρχουν πολλά επιστημονικά αναπάντητα ερωτήματα και ο κατάλογος είναι μακρύς!

Πώς επηρεάζουν τα γονίδιά μας την απώλεια βάρους; Κατά πόσο η κατανάλωση γευμάτων σε συγκεκριμένες ώρες βοηθάει την προσπάθειά μας; Τι ποσοστό των θερμίδων μας πρέπει να καταναλώνεται στα διάφορα γεύματα και από ποια συστατικά; Τι οφείλεται για το ότι κάποιοι άνθρωποι «κολλάνε» ή εμφανίζουν πλατώ πιο εύκολα σε σχέση με άλλους; Γιατί το στρες δυσκολεύει κάποιους να χάσουν βάρος ενώ δεν επηρεάζει άλλους ανθρώπους;…

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα τα οποία η επιστήμη ακόμα διερευνά και για τα οποία δεν έχει καταλήξει με σαφήνεια σε μια συγκεκριμένη απάντηση. Για κάποια από αυτά μάλιστα, πριν από κάποια χρόνια δεν φανταζόμασταν καν ότι μπορεί να επηρεάσουν τη διαδικασία της απώλειας βάρους!

Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές η απάντηση είναι δύσκολο να δοθεί από την επιστήμη για το σύνολο των ατόμων που θέλουν να χάσουν βάρος, γιατί πολύ απλά ο κάθε άνθρωπος μπορεί να αντιδρά με διαφορετικό τρόπο. Έτσι, εκεί που έχουμε καταλήξει με απόλυτη βεβαιότητα είναι ότι δεν υπάρχει μία λύση για όλους τους ανθρώπους. Η λέξη κλειδί είναι η «εξατομίκευση»! Αυτός είναι και ο λόγος που κάνει τους διαιτολόγους τόσο χρήσιμους συμμάχους στην προσπάθεια πολλών ανθρώπων που δυσκολεύονται να χάσουν βάρος. Ακόμα κι αν πρόκειται για μία «δύσκολη περίπτωση», ένα διαιτολόγος μπορεί να εφαρμόσει διαφορετικές διατροφικές προσεγγίσεις μέχρι να καταλήξει στο ποια είναι η ιδανική για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.

Αν αναρωτιέστε, λοιπόν, γιατί η δίαιτα του περιοδικού δεν σας βοήθησε να χάσετε βάρος, η απάντηση είναι πολύ απλή. Δεν ήταν η κατάλληλη δίαιτα για εσάς γιατί απλά δεν σχεδιάστηκε για εσάς!

Πηγή : http://www.nutrimed.gr