Στην τελική ευθεία του Αυγούστου!

images_0august.jpg

Μία ανάσα και φτάσαμε στον Αύγουστο και την επίσημη περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών, και μπορεί ο χρόνος να μη φτάνει για να πετύχουμε μεγάλη απώλεια βάρους, ωστόσο είναι αρκετός για να απαλλαγούμε από τα 2-3 κιλά που θα βελτιώσουν εμφανώς την εικόνα μας και τη διάθεσή μας.

Δε χρειάζεται τίποτα περισσότερο από την εφαρμογή 4 απλών κανόνων. Στη τελική όλα είναι θέμα θερμίδων. Για να χάσουμε 1 κιλό μέσα σε μία εβδομάδα θα πρέπει να μειώσουμε τις θερμίδες που καταναλώναμε έως τώρα εβδομαδιαίως κατά 7000 θερμίδες. Γεγονός που σημαίνει πρακτικά ότι πρέπει να φάμε 1000 θερμίδες λιγότερες την ημέρα. Ή ακόμα καλύτερα και ανώδυνα, να φάμε 500-700 θερμίδες λιγότερες μέσα στην ημέρα (αν δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε μεγάλες διατροφικές θυσίες) και να κάψουμε άλλες 300-500 θερμίδες ημερησίως κάνοντας ένα 30-λεπτο έντονης άσκησης.

Ωστόσο, καλό θα ήταν να αποφεύγετε αυστηρά διατροφικά προγράμματα που παρέχουν λιγότερες από 1200 θερμίδες ημερησίως και σε καμία περίπτωση να μη πέφτετε κάτω από τις 800 θερμίδες για πάνω από 3 ημέρες. Με βάση τα παραπάνω και τους 4 κανόνες που ακολουθούν μπορείτε τώρα μόνοι σας να φτιάξετε ένα ολιγοήμερο πλάνο διατροφής για τις ημέρες που απομένουν πριν τη μεγάλη έξοδο!

1. Περιορίστε αρκετά το αλκοόλ!
Ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα, στην καλύτερη περίπτωση, σας δίνει τουλάχιστον 100 θερμίδες. Οπότε έστω και μία μέτρια καθημερινή κατανάλωση της τάξεως των 2 ποτηριών είναι σε θέση να σας επιβαρύνει με τουλάχιστον 0,5 κιλό μέσα σε 2 εβδομάδες. Καταναλώστε λοιπόν το αλκοόλ με μέτρο και συνυπολογίζοντας πάντα τις θερμίδες του μέσα στη συνολική ημερήσια πρόσληψη θερμίδων ώστε να μην αποτελεί την “διατροφική” σας παρασπονδία.

2. Μειώστε στο μισό τους υδατάνθρακες
Δεν είπε κανείς ότι πρέπει να στραφείτε σε υπερπρωτεϊνικές ακραίες δίαιτες τύπου Atkins/ Dukan, απλά μειώστε στο μισό την ποσότητα που τρώγατε έως τώρα σε ζυμαρικά/ πατάτες/ ρύζι/ ψωμί. Προτιμάτε προϊόντα ολικής αλέσεως και γεμίστε το πιάτο σας με λαχανικά, τα οποία είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες ικανές να σας προσφέρουν μεγαλύτερο αίσθημα κορεσμού και να σας κρατήσουν χορτάτους για περισσότερη ώρα.

3. Τρώτε σαλάτα για το μεσημεριανό σας
Φτιάξτε και απολαύστε για το μεσημεριανό σας μία μεγάλη σαλάτα με ποικιλία λαχανικών και πολύ χρώμα. Προσθέστε ένα πρωτεϊνούχο τρόφιμο χαμηλό σε κακά λιπαρά όπως π.χ. κοτόπουλο, τυρί με μειωμένα λιπαρά, τόνο, σολομό.

4. Τρώτε κάθε 3-4 ώρες
Και βέβαια όσο λιγότερες θερμίδες τρώτε, τόσο μεγαλύτερη σημασία έχει να κατανέμεται την ενέργεια αυτή σε γεύματα, ώστε να μην πεινάτε πολύ και να ελέγχετε την πείνα σας. Έχετε, ωστόσο, υπόψη ότι όσο περισσότερα γεύματα κάνετε τόσο πιο ελαφριά θα ήταν καλό να είναι τα snacks σας. Καλές επιλογές ως προς αυτή τη κατεύθυνση είναι κάποια μπάρα δημητριακών ή 1 φρούτο και μερικούς ξηρούς καρπούς, ή ακόμα πιο ελαφριά επιλογή τα φρεσκοκομμένα λαχανικά.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr