Σε πρόγραμμα και το καλοκαίρι..

images_0sleeping-diet--z.jpg

Διαχειριστείτε σωστά τα κιλά που θέλετε να χάσετε λίγο πριν από τις διακοπές.

Κάτω από το φως του ήλιου αποκαλύπτονται σημεία του σώματός σας που θα προτιμούσατε να καλύψετε. Αντί να κλειστείτε στο σπίτι και να ξεκινήσετε το φαύλο κύκλο των ενοχών και της στέρησης, «κλείστε» τον πανικό της τελευταίας στιγμής στην ντουλάπα, οργανωθείτε και αναλάβετε δράση.

Κράτει τις καθημερινές
Είτε ανήκετε σε αυτούς που τελευταία στιγμή αποφάσισαν να χάσουν τα 2-3 παραπανήσια κιλά είτε είστε στη φάση της διατήρησης, η τήρηση ενός διατροφικού προγράμματος πρέπει να γίνει προτεραιότητά σας. Άλλωστε. οργανώνοντας τις καθημερινές σας έτσι ώστε να ελέγχετε με ευχάριστο τρόπο τις θερμίδες που προσλαμβάνετε, αφήνετε το περιθώριο στον εαυτό σας να χαρεί μια βόλτα για ποτό ή για φαγητό το Σαββατοκύριακο χωρίς το άγχος των θερμίδων ή της αύξησης του βάρους.

Καλημέρα με χαμόγελο
Εάν ξεκινάτε με τη διάθεση να φύγετε νηστικοί από το σπίτι, ξεχάστε το! Παραλείποντας το πρωινό αυξάνετε κατά πολύ την πιθανότητα να ενδώσετε σε κάθε είδους πειρασμό την υπόλοιπη ημέρα. Τι πρέπει να προσέξετε; Δώστε έμφαση στις πρωτεΐνες, τους υδατάνθρακες και στις φυτικές ίνες. Οι υδατάνθρακες σας ανατροφοδοτούν με ενέργεια για να ξυπνήσουν το νευρικό σύστημα και ο εγκέφαλος. Είναι όμως και συστατικά που χωνεύονται γρήγορα, με αποτέλεσμα να ξαναπεινάτε άμεσα. Για το λόγο αυτό φροντίστε να επιλέγετε υδατάνθρακες πλούσιους σε φυτικές ίνες, καθώς και να τους συνδυάσετε με πρωτεΐνες.

Με το καλημέρα σας λοιπόν, επιλέξτε ένα μπολ με δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης και ένα γιαούρτι 2%, ή ένα ποτήρι ημιαποβουτυρωμένο γάλα με μία φέτα ψωμί και μία φέτα τυρί του τοστ με μειωμένα λιπαρά και μία φέτα ζαμπόν γαλοπούλας. Αντίστοιχα εάν θέλετε να συνδυάσετε και τη γλυκιά γεύση μη διστάσετε να επιλέξετε κάποια γεύση δημητριακών πρωινού πιο γλυκιά που να σας προσφέρει παράλληλα και όλα τα οφέλη των δημητριακών πρωινού ολικής άλεσης όπως με αποξηραμένα φρούτα, με μαύρη σοκολάτα ή σε συνδυασμό με μέλι και αμύγδαλα.

Κυρίως αλλά ελαφριά
Φροντίστε το ένα από τα 2 κυρίως γεύματα της ημέρας να είναι πιο «ελαφρύ» μόνο σε θερμίδες και όχι σε όγκο και γεύση! Τα λαχανικά, οι πηγές πρωτεΐνης με μειωμένη περιεκτικότητα σε λίπος, τα ολικής άλεσης δημητριακά μπορούν να αποτελέσουν το «μυστικό» συνδυασμό. Αντί για ένα κρύο σάντουιτς ή μια τυρόπιτα προτιμήστε στο βραδινό ή το μεσημεριανό μια σαλάτα σε συνδυασμό με μια μικρή ποσότητα οσπρίων/ ξηρών καρπών/ ψαριού/ κοτόπουλου και συνοδέψτε τη με 2-3 κριτσίνια.

Μικρά και σημαντικά
Τα ενδιάμεσα γεύματα θα σας κόψουν την πείνα και παράλληλα θα σας χαρίσουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά, αρκεί να είναι χορταστικά και ταυτόχρονα νόστιμα. Δημιουργήστε νόστιμους συνδυασμούς με τρόφιμα από τη βάση της διατροφικής πυραμίδας βάζοντας πάντα φρένο στην ποσότητα. Δοκιμάστε γιαούρτι 2% με 2 μπισκότα δημητριακών ή ένα φρούτο, φρουτοσαλάτες με καλοκαιρινά φρούτα, μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης με γλυκές γεύσεις όπως τιραμισού ή σοκολάτα!

Μην «κολλάτε» στη ζυγαριά
Θυμηθείτε: Η επιτυχία εξαρτάται καθαρά από τις επιλογές σας. Αφιερώστε χρόνο και ενέργεια για να κάνετε σωστές επιλογές και πετάξτε τους φόβους και τα άγχη της ζυγαριάς μακριά σας.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr