Υλικά
800γρ λουκάνικα κοτόπουλου
600g γλυκοπατάτες
1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.τ.σ. μουστάρδα ολικής άλεσης
3 κ.τ.σ. μέλι
200γρ σπανάκι baby
Για τη σως
5 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.τ.σ. λευκό ξύδι
1 κρεμμύδι , κομμένο σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετείτε τις πατάτες και τα λουκάνικα σε ένα ταψί μαζί με το ελαιόλαδο και ψήνετε για 30 λεπτά.
- Ανακατέψτε τη μουστάρδα και το μέλι και προσθέστε τα στο ταψί. Ψήστε 10 ακόμα λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν όλα μαζί.
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά της σως μαζί με λίγο αλατοπίπερο.
- Μόλις τα λουκάνικα είναι έτοιμα, κόψτε τα σε χοντρές φέτες και ανακατέψτε πάλι με τις πατάτες.
- Τοποθετείστε στα πιάτα το σπανάκι, βάλτε από πάνω το λουκάνικο και τις πατάτες, και προσθέστε μερικές κουταλιές από τη σως.
Πηγή : www.somaygies.gr
Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc, MBA, SRD
Επιστημονικό Διαιτολογικό Κέντρο ‘Σώμα Υγιές’