Σαλάτα με γλυκοπατάτα και λουκάνικα κοτόπουλο

images_0aaacalata.jpg

Υλικά

800γρ λουκάνικα κοτόπουλου

600g γλυκοπατάτες    

1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.τ.σ. μουστάρδα ολικής άλεσης

3 κ.τ.σ. μέλι

200γρ σπανάκι baby   

Για τη σως

5 κ.τ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.τ.σ. λευκό ξύδι

1 κρεμμύδι , κομμένο σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετείτε τις πατάτες και τα λουκάνικα σε ένα ταψί μαζί με το ελαιόλαδο και ψήνετε για 30 λεπτά.
  2. Ανακατέψτε τη μουστάρδα και το μέλι και προσθέστε τα στο ταψί. Ψήστε 10 ακόμα λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν όλα μαζί.
  3. Ανακατέψτε όλα τα υλικά της σως μαζί με λίγο αλατοπίπερο.
  4. Μόλις τα λουκάνικα είναι έτοιμα, κόψτε τα σε χοντρές φέτες και ανακατέψτε πάλι με τις πατάτες.
  5. Τοποθετείστε στα πιάτα το σπανάκι, βάλτε από πάνω το λουκάνικο και τις πατάτες, και προσθέστε μερικές κουταλιές από τη σως.

 

Πηγή : www.somaygies.gr

Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc, MBA, SRD
Επιστημονικό Διαιτολογικό Κέντρο ‘Σώμα Υγιές’