Πώς να κάνω το ποτό μου πιο light;

images_0aaaAlcoholic-Drink.jpg

Μην ξεχνάτε ότι το αλκοόλ έχει αρκετές θερμίδες σε σχέση και με άλλα θρεπτικά συστατικά, αφού 1 γρ αλκοόλ αποδίδει 7 θερμίδες ενώ 1 γρ υδατανθράκων ή πρωτεϊνών έχει 4 θερμίδες (με το λίπος να ανεβαίνει στις 9 θερμίδες ανά γραμμάριο). Δεν είναι λίγοι μάλιστα, αυτοί που προτιμούν να στερηθούν λίγο φαγητό προκειμένου να πιουν ένα ποτηράκι αλκοόλ παραπάνω!

Φυσικά και δεν υπάρχει λόγος να στερούμαστε φαγητό για να απολαύσουμε ένα ποτό (όταν αρχίζουν να γίνονται πολλά είναι το πρόβλημα). Μία λύση είναι να κάνουμε το ποτό μας ή το αγαπημένο μας cocktail λίγο πιο ελαφρύ για να το ευχαριστηθούμε χωρίς τύψεις, και πάντα με μέτρο!

Τι μπορούμε να κάνουμε…

Πρώτα απ’ όλα υπάρχουν κάποια πρακτικά tips που μπορούμε να ακολουθήσουμε όπως να αραιώσουμε το ποτό μας με περισσότερο πάγο, σόδα ή light αναψυκτικό, να πίνουμε με αργό ρυθμό ώστε να μας κρατήσει περισσότερη ώρα, ή επίσης να έχουμε δίπλα μας και να πίνουμε εναλλακτικά με το ποτό μας ένα ποτήρι νερό.

Ένας άλλος, όμως, τρόπος να ελαφρύνουμε το ποτό μας είναι να γίνουμε οι ίδιοι mixologists και να το ‘μπερδέψουμε’ με τσάι. Η ανάμειξη τσαγιού, αλκοόλ και φρούτων έγινε μόδα τη δεκαετία του ‘90 και μάλιστα έκανε διάσημα τα μπαρ του Λονδίνου. Μπορούμε είτε να φτιάξουμε ζεστό τσάι και να το κρυώσουμε πριν το προσθέσουμε, ή καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο κρύο τσάι light, μαύρο ή πράσινο με γεύση φρούτων, τα οποία περιέχουν ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά, οπότε δίνουν γλυκιά γεύση χωρίς θερμίδες. Έτσι, μπορεί το κοκτέιλ μας να είναι γλυκό και γευστικό με λιγότερες συνολικά θερμίδες.

Φυσικά, όπως λέμε πάντα οι διαιτολόγοι, κι ας γινόμαστε κουραστικοί, όλα θέλουν μέτρο! Στην περίπτωση του αλκοόλ, το μέτρο ορίζεται σε 1 ποτήρι για τις γυναίκες και 1 – 2 ποτήρια για τους άνδρες την ημέρα, τα οποία δεν αθροίζονται όμως στο Σαββατοκύριακο. Μην ετοιμάζεστε, λοιπόν, να πιείτε 7 ποτά μέσα σε δύο μέρες δίνοντας ως δικαιολογία ότι αυτές είναι οι συστάσεις… 

Πηγή : http://www.nutrimed.gr