Πεϊνιρλί με σπανάκι

images_0aaapeinirli-me-spanaki-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για την γέμιση

    Σπανάκι 500 γρ    
    Κρεμμύδια ξερά 2 ψιλοκομμένα    
    Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα    
    Άνηθο 1/2 ματσάκι    
    Αλάτι-πιπέρι
    Τυρί φέτα 200 γρ  

 

Για την ζύμη

    Μαγιά ξερή 1 φακελάκι    
    Αλάτι 1 κουταλάκι γλυκού    
    Ζάχαρη 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού    
    Γάλα 300 ml ζεστό    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ    
    Αυγά 2 μόνο τους κρόκους για άλειμμα    

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και το σοτάρουμε μαζί με τα κρεμμύδια σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον άνηθο,αλάτι ,πιπέρι,ρίχνουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την φέτα που έχουμε κόψει σε μικρά κυβάκια.Το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη στο ζεστό γάλα, αυτό το μείγμα το προσθέτουμε σε μπολ που έχουμε βάλει το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Μόλις έχουμε μια ζύμη εύπλαστη που δεν κολλάει στα χέρια, την αλείφουμε με λίγο λαδάκι και την αφήνουμε σκεπασμένη για 60 λεπτά. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 8-10 μπαλάκια.Τα πλάθουμε στενόμακρα και τους δίνουμε σχήμα οβάλ. Αφήνουμε στην μέση της ζύμης κενό το οποίο το γεμίζουμε με το σπανάκι. Χτυπάμε τους κρόκους κι αλείφουμε τα πεϊνιρλί μας. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20-30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να δούμε ότι ψήθηκαν κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/