Πίτα λαχανικών ανοιχτή

images_0pita-laxanikon-anixti-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Φύλλο κουρού 1 φύλλο του εμπορίου    
    Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο    
    Κρεμμύδια φρέσκα 3 τεμ ψιλοκομμένα    
    Καρότα 2 τεμ κομμένα ροδέλες    
    Πράσο 1 τεμ ψιλοκομμένο    
    Σπανάκι 500 γρ    
    Πιπεριά Φλωρίνης 1 τεμ ψιλοκομμένη    
    Μανιτάρια λευκά στρογγυλά 300 γρ ψιλοκομμένα    
    Άνηθο 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο    
    Ντοματίνια 5 τεμ κομμένα στα δύο    
    Ελαιόλαδο 6 κουταλιές σούπας    
    Αλάτι – πιπέρι
    Πατάτες 3 τεμ βρασμένες    
    Κασέρι 100 γρ τριμμένο    
    Τυρί κρέμα 100 γρ    
    Αυγά 3 τεμ    
    Μοσχοκάρυδο ελάχιστο τριμμένο    

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό κι αφού βράσουν τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα τυριά, τα αυγά (κρατάμε έναν κρόκο για το τέλος) το τριμμένο μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Σοτάρουμε σε τηγάνι που ζεστάναμε το ελαιόλαδο, τα καρότα, τα μανιτάρια, την πιπεριά και  όλα τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και στην συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι ,το πράσο,τον άνηθο, αλάτι,πιπέρι και τέλος τα ντοματίνια. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι τα υλικά που ανακατέψαμε στο μπολ κι ανακατεύουμε λίγο. Τοποθετούμε σε ένα ταψί λαδόκολλα κι απλώνουμε το φύλλο μας. Βάζουμε στο κέντρο  την γέμιση ,την απλώνουμε καλά και διπλώνουμε το φύλλο γύρω γύρω (βλ φωτογραφία). Αραιώνουμε τον κρόκο που κρατήσαμε με λίγο νερό κι αλείφουμε το φύλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 35 – 40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) κι είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/