Ξεκίνησα δίαιτα… Ποιον καφέ να προτιμήσω;

images_0article_large.jpeg

Πόσες φορές έχετε χτυπήσει την πόρτα του διαιτολόγου με τρόμο ότι θα σας κόψει την αγαπημένη σας καθημερινή συνήθεια, τον καφέ; Ή πόσες φορές έχετε αναβάλει την ιδέα να χάσετε βάρος μόνο και μόνο επειδή δε μπορείτε να στερηθείτε τον καφέ; Μάλλον, ήρθε η ώρα να διαλευκάνουμε το μυστήριο που σκιάζει τη σχέση του καφέ με τις θερμίδες, τώρα που η απώλεια βάρους πριν την παραλία έχει την τιμητική της!

Όλος αυτός ο μύθος γύρω από τις θερμίδες του καφέ ξεκίνησε τη στιγμή που στη ζωή μας και στην αγορά μπήκαν διάφορα ροφήματα καφέ με σιρόπια και σαντιγύ τα οποία καταλήγουν να είναι μια «θερμιδική βόμβα». Η ανάμειξη των ροφημάτων αυτών με τους κλασικούς καφέδες, έφερε σύγχυση στον περισσότερο κόσμο και αυτό γιατί μέχρι τότε ανάλογα με την παραγγελία που έκανες ήξερες τι θα κρύβει το φλιτζάνι σου (σκέτος, μέτριος, γλυκός με γάλα ή χωρίς).

Εμπιστευθείτε τον «κλασικό»… ελεύθερα!
Ο λόγος για τον ελληνικό καφέ, που μπορεί άφοβα να προστεθεί σε οποιοδήποτε πρόγραμμα απώλειας βάρους. Ο ελληνικός καφές εκτός από πλούσιος σε αντιοξειδωτικά συστατικά πρακτικά δεν προσφέρει θερμίδες στη σκέτη έκδοσή του, αφού ένα φλιτζάνι (50mL) αποδίδει μόνο 1 θερμίδα! Μάλιστα αν είστε λάτρεις του γλυκού ελληνικού καφέ, η λύση για να κρατήσετε μηδενικές τις θερμίδες του καφέ είναι τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με γλυκαντικά, όπως η σουκραλόζη, η ακεσουλφάμη-Κ και το γλυκαντικό από το φυτό στέβια, τα οποία αποδίδουν τη γλυκιά γεύση και ταυτόχρονα είναι μη θερμιδογόνα.

Οι θερμίδες του καφέ μπορεί να αυξηθούν από λίγο έως πολύ ανάλογα με το υλικό που προστίθεται… γι’ αυτό για παράδειγμα ο cappuccino έχει 80 θερμίδες μόνο και μόνο από το αφρόγαλο, ενώ ένας καφές σε μεγάλο ποτήρι με διπλή δόση σιρόπι (συνήθης ποσότητα), διπλή δόση κρέμας και σαντιγί δίνει περισσότερες από 300 θερμίδες.

Γι’ αυτό λοιπόν… Μήπως ήρθε η ώρα να … πιείτε έναν ελληνικό καφέ, που δίνει λίγες ή/και μηδενικές θερμίδες, πολλά αντιοξειδωτικά και πλούσιο άρωμα και γεύση;

Πηγή : http://www.nutrimed.gr