Κρυολιπόλυση

images_0Coolsculpting-600x400.jpg

Μέχρι σήμερα οι περισσότερες μέθοδοι της μη επεμβατικής λιποαναρρόφησης βασίζονταν στην αύξηση της θερμοκρασίας κάτω από το δέρμα, με σκοπό τη ρευστοποίηση του λίπους και την σταδιακή καταστροφή των λιποκυττάρων.

Η Κρυολιπόλυση (Cryolipolysis) ξεκίνησε να εφαρμόζεται στις Η.Π.Α, μια νέα μη επεμβατική μέθοδος που συνίσταται στο πάγωμα των λιποκυττάρων αντί για τη θέρμανσή τους και έρχεται με τις επιστημονικές «περγαμηνές» του Χάρβαρντ, καθώς την ανέπτυξαν από κοινού ερευνητές του διάσημου αμερικανικού πανεπιστημίου και γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, με πρωτεργάτη τον ερευνητή, Καθηγητή γιατρό Δερματολόγο R. Rox Anderson, αποτελεί πλέον μία από της δημοφιλέστερες τεχνικές σε ασθενείς και γιατρούς, τόσο για τα εξαιρετικά της αποτελέσματα όσο και για τη μη επεμβατική της φύση.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για μία εντελώς αναίμακτη, μη επεμβατική τεχνική μείωσης του τοπικού λίπους από συγκεκριμένα σημεία του σώματος, μέσω ενός εξειδικευμένου μηχανήματος.

Η τεχνολογία της μεθόδου χαρακτηρίζεται επαναστατική, αφού για πρώτη φορά επιτυγχάνεται αρχικά η υπερθέρμανση και αμέσως μετά η απότομη ψύξη σε συγκεκριμένη θερμοκρασία των λυποκυττάρων, με αποτέλεσμα το θάνατο τους και την σταδιακή αποβολή από τον οργανισμό μας. Ουσιαστικά, με την υπερβολική ψύξη προκαλείται μια τοπική φλεγμονή, η οποία μεταδίδει σήμα θανάτου στα λιποκύτταρα.

Αμέσως, ο οργανισμός αρχίζει να απελευθερώνει κυτοκίνες και άλλους διαβιβαστές φλεγμονώδους αντίδρασης, που σταδιακά απορροφούν και εξαλείφουν τα προσβεβλημένα κύτταρα, μειώνοντας έτσι το πάχος του στρώματος λίπους. Στην πρώτη θεραπεία εξαλείφεται το 22%-25% του λίπους.

Η νέα μέθοδος προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα όπως:

Είναι μη επεμβατική, χωρίς νυστέρι και αναισθησία, και ανώδυνη. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει μετά την εφαρμογή της θεραπείας στις καθημερινές του δραστηριότητες. Δεν προκαλεί βλάβες.

Η θεραπεία εφαρμόζεται σε χώρο ιατρείου και απαιτούνται λίγες συνεδρίες ανάλογα με την έκταση του προβλήματος και το σημαντικότερο το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

Η μέθοδος της κρυολιπόλυσης έχει πάρει την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων ( FDA ).

Η κρυολιπόλυση αποτελεί Ιατρική μέθοδο και από μόνη της δεν αποτελεί πανάκεια για την αντιμετώπιση του τοπικού λίπους.

Όταν όμως γίνεται σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες, (Λιποδιαλυτικές εγχύσεις, Παροχέτευση των αποπτεκότων λιποκυττάρων με Endermologie), πόση αρκετής ποσότητας ύδατος ημερησίως, κατάλληλη διατροφή και ελαφρά άσκηση, συμμετέχει στην εξάλειψη της τόσο επίμονης τοπικής συσσώρευσης λίπους.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr