Κουλούρια νηστίσιμα με σουσάμι

images_0koulouria-nistisima-me-sousami-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Σουσάμι 150 γρ ψημένο ή καβουρδισμένο    
    Μαργαρίνη 250 γρ    
    Ζάχαρη 150 γρ    
    Καλαμποκέλαιο 170 ml
    Ρετσίνα 190 ml    
    Φαρίνα 900 γρ περίπου    
    Αλάτι 1 πρέζα  

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε με το μίξερ σε μπολ την μαργαρίνη μαζί με την ζάχαρη, να αφρατέψει και προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, τη ρετσίνα,το σουσάμι ψημένο και το αλάτι. Συνεχίζουμε να τα χτυπάμε όλα μαζί και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη λεία κι αφράτη. Πλάθουμε σε διάφορα σχήματα τα κουλουράκια μας  και τα βάζουμε  σε ταψί που στρώσαμε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 -180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου (ανάλογα με τον φούρνο μας). Δεν θέλουμε να ροδίσουν , μένουν άσπρα κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/