Κουλούρια Θεσσαλονίκης

images_0koyloyria-thessalonikis-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ    
    Ζάχαρη 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού    
    Αλάτι 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού    
    Ξηρή μαγιά στιγμής 1 φακελάκι    
    Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του καφέ    
    Νερό χλιαρό 180 ml περίπου

Για το πασπάλισμα

    Νερό 1 μπολ    
    Σουσάμι 300 γρ    

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε πρώτα όλα τα υλικά της ζύμης, εκτός από το νερό.Στη συνέχεια προσθέτουμε και το νεράκι και ζυμώνουμε καλά μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας η ζύμη.Σκεπάζουμε με μια πετσέτα κι αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά.Τέλος χωρίζουμε το ζυμάρι σε 10 περίπου μπαλίτσες.Πλάθουμε σε λωρίδες, ενώνουμε τις άκρες, βουτάμε το κουλούρι μας στο μπολ με το νερό κι έπειτα στο σουσάμι να καλυφθεί καλά. Στρώνουμε τα κουλούρια μας σε λαμαρίνα που έχουμε βάλει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/