Κοτόπουλο με μπεσαμέλ

images_0kotopoulo-me-manitaria-kai-mpesamel-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κοτόπουλο 2 φιλέτα στήθος κομμένα λωρίδες    
    Πατάτες 3 κομμένες στρογγυλές    
    Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο    
    Μανιτάρια 400 γρ κομμένα    
    Πιπεριές κέρατο 2 τεμ ψιλοκομμένες    
    Μαϊντανός 3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος    
    Ελαιόλαδο 4 κουταλιές σούπας    

Για την μπεσαμέλ

    Γάλα 500 ml    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές σούπας    
    Φέτα 200 γρ θρίμματα    
    Κασέρι 100 γρ τριμμένο    
    Αλάτι – πιπέρι – μοσχοκάρυδο
    Βούτυρο λίγο    

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε σε λωρίδες το κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε λίγο το κοτόπουλο από τις δυο πλευρές. Το αφαιρούμε και σοτάρουμε στο ίδιο λάδι τις πατάτες ίσα να μαλακώσουν λίγο. Τις αφαιρούμε και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά και τα μανιτάρια. Προς το τέλος λίγο πριν τα κατεβάσουμε από την φωτιά βάζουμε και τον μαϊντανό. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνοντας το γάλα. Όπως θα έχει αρχίσει να γίνεται ζεστό προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά να διαλυθεί το αλεύρι. Μόλις αρχίσει ελαφρώς να πήζει προσθέτουμε τα τυριά, αλάτι , πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, στρώνουμε στον πάτο του πυρέξ πρώτα τις πατάτες , από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο, από πάνω το μείγμα κρεμμύδι-πιπεριά-μανιτάρια και τέλος καλύπτουμε με την μπεσαμέλ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας), μέχρι να ροδίσει κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/