Θα χάσεις επιτέλους τα κιλά σου φέτος;

images_0askisi-gym-21-600x400.jpg

Ο καιρός έχει ζεστάνει αρκετά και μπαίνοντας στον Ιούνιο, μπαίνουμε και στην τελική ευθεία για τις καλοκαιρινές διακοπές. Υπάρχουν πολλοί που μέσα στον Ιούνιο ξεκινούν τα μπάνια, ενώ άλλοι θα περιμένουν τον Αύγουστο για να βάλουν το μαγιό τους. Εδώ αρχίζουν τα προβλήματα…Είσαι έτοιμη;

ΠΕΡΥΣΙ
Πήρες την απόφαση για δίαιτα. Μια Κυριακή, σε κάποιο ταβερνάκι έχοντας σκάσει από τους μεζέδες και το γλυκό, που «τίμησες δεόντως» αμέσως μετά, είπες: «Δε πάει άλλο. Από αύριο δίαιτα»

ΦΕΤΟΣ
Δες το πρόβλημα με ηρεμία. Έχεις κάποια κιλά παραπάνω και πρέπει να τα ξεφορτωθείς. Πάρε την απόφαση να τελειώνεις. Δεν έχει σημασία αν θα είναι Δευτέρα. Σημασία έχει να το αποφασίσεις.

ΠΕΡΥΣΙ  
Ξεκίνησες την Δευτέρα με σαλάτα το μεσημέρι και γιαούρτι με φρούτα το βράδυ. Το έκανες τις 5-6 πρώτες μέρες και μετά… ξαναήρθε Κυριακή… και ξαναβγήκες για φαγητό με την παρέα. Δεν μπόρεσες να αντισταθείς… γύρισες σπίτι και είχες ξαναπάρει το κιλό που όλη την εβδομάδα έμεινες νηστική για να το χάσεις…

ΦΕΤΟΣ
Προσπάθησε να αρχίσεις να τρως ισορροπημένα. Δε γίνεται τη μια μέρα να τρως καρμπονάρα και σουβλάκια και ξαφνικά να «τη βγάζεις» με γιαουρτάκι. Δε θα αντέξεις.
– Πρόσεξε στα μακαρόνια σου την ποσότητα και τις σάλτσες (π.χ. προτίμησε τη σάλτσα φρέσκιας ντομάτα αντί κρέμας γάλακτος, τυρί μειωμένων λιπαρών αντί κανονικού και αλλαντικά light αντί κανονικών) και παρήγγειλε καλαμάκια κοτόπουλο χωρίς πατάτες τηγανητές και σως. Όλο το χειμώνα το άκουγες και γελούσες: «Αλλοιώνει τη γεύση, ρε φίλε»…σου έλεγε.
– Κόψε τα τσιμπολογήματα και απέφυγε τα κεράσματα όλης της εβδομάδας, ψέματα σου λένε οι συνάδελφοι, δε θα παρεξηγηθούν αν δε φας.
Με αυτό τον τρόπο έχεις το περιθώριο να φας ένα παγωτάκι όταν το θελήσεις, ενώ ήδη θα έχεις μειώσει τις θερμίδες σου χωρίς να πεθαίνεις της πείνας.

ΠΕΡΥΣΙ
Αφού μετά από δύο εβδομάδες εξαντλητικής δίαιτας δεν κατάφερες και πολλά πράγματα, σκέφτηκες να κάνεις κάτι πιο οργανωμένο και απευθύνθηκες σε διαιτολόγο. «Δε με νοιάζει πόσο αυστηρό θα είναι το πρόγραμμα, αρκεί να χάσω 10 κιλά μέχρι τέλος Ιουλίου», του είπες. «Μπορώ, δε μπορώ;» Κι εκείνος ξέχασε να σου πει ότι έχει πτυχίο διαιτολόγου αλλά ότι δεν συνέχισε να πάρει κι εκείνο του μάγου…

ΦΕΤΟΣ
Αποφάσισε να κάνεις κάτι οργανωμένο και ρεαλιστικό… όχι για να χάσεις τα 10 κιλά μέχρι τον Αύγουστο (τα έχεις χάσει ποτέ για να γίνει φέτος;) αλλά για να αλλάξεις τη διατροφική σου συμπεριφορά και να τα διατηρήσεις. Συζήτησε με το διαιτολόγο σου και άκουσε τον. Χάσε τώρα 6-7 κιλά, πήγαινε τις διακοπές σου και γύρισε χωρίς άγχος να συνεχίσεις. Για να τα χάσεις μια για πάντα.

ΠΕΡΥΣΙ  
Αγόρασες μερικά dvd που υπόσχονταν, με τις ακήσεις που προτείνουν, να σου εξαφανίσουν το τοπικό λίπος, να σου «φτιάξουν» κοιλιακούς –πληκτρολόγιο» και μέχρι τον Αύγουστο να έχεις τους γλουτούς της Τζένιφερ Λόπεζ. Όλα αυτά με μόνο 10΄ άσκηση. «Γιατί όχι» είπες, «ο γυμναστή/στρια πως είναι κορμάρα;». Στην αρχή έκανες κάθε μέρα, μετά τρεις φορές την εβδομάδα, μετά δύο και τελικά τα παράτησες.

ΦΕΤΟΣ
Πήγαινε σε οργανωμένο χώρο και συμβουλέψου επαγγελματία γυμναστή. Όσο κι αν δε θες να το ακούσεις δεν υπάρχει περίπτωση να δεις βελτίωση με μόνο 10’ άσκησης. Το χειρότερο όμως είναι άλλο. Ναι, πρέπει να κουραστείς!

ΠΕΡΥΣΙ   
Αποφάσισες, επειδή το γυμναστήριο το βαριέσαι, να γραφτείς χορό. Στην πορεία δοκίμασες και τη zumba. Πήγαινες 2 φορές την εβδομάδα και περνούσες τέλεια. Αλλά δεν έχασες τα δέκα κιλά.

ΦΕΤΟΣ
Μάθε ότι οι δύο φορές μέσα στην εβδομάδα που έκανες χορό ή zumba είναι σαν να έκανες δύο φορές ποδήλατο ή διάδρομο. Γίνεται με δύο φορές να δεις προκοπή; Κράτησέ τες αφού περνάς καλά, και πρόσθεσε στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα άλλες δύο-τρεις φορές με κάποια άλλη αερόβια άσκηση.

ΠΕΡΥΣΙ
Ήσουν κάθετη. «Δεν κάνω βάρη.» «Όλοι λένε ότι σφίγγει το λίπος και δεν θέλω να φουσκώσω. Άντε το πολύ – πολύ επειδή έχω και δουλειά κάνω λίγο power plate.»

ΦΕΤΟΣ
Η γυμναστική με αντιστάσεις δε σφίγγει το λίπος, αντίθετα αυξάνει την μυϊκή σου μάζα άρα τον μεταβολικά ενεργό ιστό στο σώμα σου, με αποτέλεσμα να «ξυπνάει» το μεταβολισμό σου. Για το αν θα φουσκώσεις μην ανησυχείς. Άλλοι προσπαθούν χρόνια, ξημεροβραδιάζονται στα γυμναστήρια, παίρνουν συμπληρώματα για να τα καταφέρουν, εσύ με δύο φορές την εβδομάδα δε διατρέχεις κανέναν κίνδυνο. Και τελευταίο… το θέμα του χρόνου. Αν θες να τα χάσεις και να τα διατηρήσεις μη ξεπετάς την γυμναστική. Βάλε την στο καθημερινό σου πρόγραμμα. Όπως βρίσκεις χρόνο για το κομμωτήριο και την αισθητικό σου έτσι πρέπει να βρεις και για την γυμναστική σου. Είπαμε φέτος το πήρες απόφαση να αλλάξεις.

ΠΕΡΥΣΙ  
Διάβαζες, στα περιοδικά και τα sites, όλες τις συμβουλές από ειδικούς, έκανες και την δίαιτα της φίλης σου αλλά τίποτα.

ΦΕΤΟΣ
Διάβασε μόνο αυτό, συζήτησε με ένα διαιτολόγο και ένα γυμναστή, πάρε την απόφαση να αλλάξεις τρόπο σκέψης, να ανταμείψεις τον εαυτό σου και να ξεμπερδεύεις πια με τα κιλά. Όχι γρήγορα. Σωστά. Α! Δώσε πίσω την δίατα στη φίλη σου και μαζί και αυτό που διαβάζεις τώρα.

Φέτος…. Δες το σαν την τελευταία σου ευκαιρία. Πρέπει να πετύχεις και θα τα καταφέρεις.

Του χρόνου… Προσπέρασε κείμενα σαν αυτό. Θα αφορούν άλλες!

Πηγή : http://www.nutrimed.gr