Θέλετε να χάσετε βάρος; Στην κουζίνα ολοταχώς…

images_0cooking-classes-3.jpg

Σταματήστε να ψάχνετε μαγικούς τρόπους για να απαλλαχτείτε από τα περιττά σας κιλά. Πολλές φορές η λύση είναι τόσο κοντά μας, όσο κοντά βρίσκεται…η κουζίνα μας. Προμηθευτείτε με πραγματικά χαμηλό κόστος εργαλεία για την κουζίνα σας που μπορούν να μειώσουν τα λιπαρά στο φαγητό σας και να κάνουν την υγιεινή διατροφή πραγματικό παιχνίδι!

Βάλτε, λοιπόν, στην καθημερινότητά σας τα εξής:

1.«Ψεκάστε-ανακατέψτε-τελειώσατε»: εφαρμόστε το τρίπτυχο που μπορεί να μειώσει δραστικά την ποσότητα του ελαιόλαδου, άρα και των θερμίδων, που προσθέτετε στη σαλάτα σας. Απλώς προμηθευτείτε ένα spray λαδιού που θα βρείτε πλέον σε όλα τα καταστήματα με είδη οικιακής χρήσης και ψεκάστε μερικές φορές.

2. «Κάντε τον Κινέζο»: αγοράστε ένα τηγάνι τύπου wok και κάντε μαγειρικά θαύματα κυριολεκτικά μόνο με 1 σταγόνα λάδι. Πολύχρωμες πιπεριές, μανιτάρια, κρεμμύδι, κοτόπουλο, μοσχάρι, ψάρι και ακόμη περισσότερα μαγειρεύονται πλέον γρήγορα και νόστιμα με ελάχιστα λιπαρά.

3. «Όλα στη λαδόκολλα»: την επόμενη φορά που θα ψήσετε στο φούρνο κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, λαχανικά ή πατάτες, μην προσθέσετε ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν, αλλά βάλτε πρώτα ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάτο του ταψιού. Έτσι γλιτώνετε λιπαρά, θερμίδες και…πολύ τρίψιμο.

4. «Το γουδί, το γουδοχέρι»: κάτι ήξεραν οι παλαιότερες, και τα φαγητά τους ήταν απαράμιλλης νοστιμιάς. Μιμηθείτε τες βάζοντας στο γουδί λίγο χοντρό αλάτι, σκόρδο, κρεμμύδι, πολύχρωμα πιπέρια, κόλιανδρο, δυόσμο, δενδρολίβανο, φρέσκια ρίγανη, δάφνη και ότι άλλο δίνει η φύση απλόχερα, σε ότι συνδυασμούς εσείς θέλετε. Χτυπήστε τα αλύπητα με λίγες σταγόνες λαδιού και βάλτε τα στο φαγητό, χωρίς επιπλέον προσθήκη λίπους. Απολαύστε γεύση στο φαγητό χωρίς περιττό λίπος και θερμίδες.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr