Εξοικονομήστε χρήματα από το φαγητό σας!

images_0coolers-600x400.jpg

Όταν κάθε εβδομάδα δαπανάτε ένα μεγάλο μέρος του μισθού για το φαγητό σας, τι θα λέγατε να γλιτώσετε μερικά ευρώ; Κάποιες «έξυπνες» επιλογές, καθώς και λίγη φαντασία μπορούν να κρατήσουν πιο γεμάτη την τσέπη, αλλά και τα.. στομάχια σας!

Έχετε πλάνο;
Καθημερινά πετιούνται μεγάλες ποσότητες τροφής, που θα μπορούσαν να έχουν καταναλωθεί. Συγκεκριμένα, υπολογίζεται πως στην Ευρώπη περίπου 89 εκατομμύρια τόνοι τροφής ετησίως καταλήγουν στα.. απορρίμματα! Μήπως, λοιπόν κι εσείς, έχετε πιάσει ποτέ τον εαυτό σας να αγοράζει πολύ περισσότερα τρόφιμα από όσα πραγματικά χρειάζεται; Ένας αποδοτικός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να κάνετε τις αγορές σας με «σχέδιο».
Με άλλα λόγια… Αφιερώστε λίγο χρόνο για να προσχεδιάσετε το μενού της εβδομάδας, ελέγξτε τι υπάρχει ήδη στο ψυγείο ή τα ντουλάπια σας και φτιάξτε μια λίστα προκειμένου να ψωνίσετε στοχευμένα. Θυμηθείτε να φτιάξετε τη λίστα σας με την τηλεόραση κλειστή και το στομάχι γεμάτο, ώστε να μην παρασυρθείτε από εικόνες ή την πείνα σας προσθέτοντας στη λίστα σας τρόφιμα που πιθανόν να μη χρειάζεστε! Μην ξεχνάτε να ελέγχετε την ημερομηνία λήξης των τροφίμων ή των ροφημάτων, επιλέγοντας αυτά που έχουν μεγαλύτερο χρόνο ζωής, όπως για παράδειγμα χυμούς «μακράς διαρκείας» που διατηρούν αναλλοίωτα τα συστατικά τους μέχρι την αναγραφόμενη ημερομηνία ανάλωσης τους.

Εμπνευστείτε και … ανακυκλώστε!
Αντί να πετάτε το φαγητό που περίσσεψε, μπορείτε να το… «ανακυκλώσετε»! Με μικρές παραλλαγές και συνδυασμούς μπορείτε να απολαύσετε ένα γευστικό πιάτο και την επόμενη. Το μαγειρεμένο κρέας ή λαχανικά της προηγούμενης, σε συνδυασμό με κάποιο τυρί χαμηλών λιπαρών θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη γέμιση για μια πίτα ή ένα σάντουιτς, τα όσπρια που απέμειναν μπορούν να «μεταμορφωθούν» σε μία θρεπτική σάλτσα που θα προσθέσετε σε ένα πιάτο με μακαρόνια ολικής αλέσεως, ενώ το γάλα που είναι έτοιμο να λήξει θα μπορούσε σε συνδυασμό με λίγη ζάχαρη ή/και ολιγοθερμιδικές γλυκαντικές ύλες να γίνει κάποιο γλυκό επιδόρπιο, όπως το ρυζόγαλο!

Η συνήθεια του τάπερ
Το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας το περνάμε στη δουλειά. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσα χρήματα ξοδεύετε στις παραγγελίες; Προετοιμάστε λοιπόν από το σπίτι τα σνακ ή το κυρίως γεύμα σας και πάρτε τα μαζί σας στη δουλειά. Όχι μόνο θα κάνετε οικονομία, αλλά θα καταναλώσετε και θρεπτικά γεύματα που δεν θα επιβαρύνουν ούτε την τσέπη, ούτε τη σιλουέτα σας!

Πηγή : http://www.nutrimed.gr