Βραδινό σε 3 κινήσεις!

images_0aadinnerfoo.jpg

Το βράδυ είναι για τον περισσότερο κόσμο συνυφασμένο με τη χαλάρωση και την οικογενειακή συγκέντρωση. Μετά από μια κουραστική και έντονη μέρα στη δουλειά, επιστρέφετε σπίτι για να χαλαρώσετε και να γεμίσετε μπαταρίες, μέχρι τον επόμενο χτύπο του ξυπνητηριού, το επόμενο πρωί. Και ενώ όλα βαίνουν καλώς, ανοίγετε το ψυγείο και συνειδητοποιείτε ότι πρέπει να μαγειρέψετε! Το βραδινό γεύμα μπορεί να κρύβει πολλές παγίδες για το βάρος σας, αφού, αν δεν έχει γίνει η σωστή προετοιμασία, εύκολα καταλήγετε να κοιτάτε τον κατάλογο κάποιου delivery, καθώς, ούτε χρόνος έχει απομείνει, ούτε όρεξη για μαγείρεμα.

Το φαγητό απ’ έξω, όμως, μπορεί εύκολα να σας βγάλει εκτός προγράμματος και να βάλει τον έλεγχο του βάρους σας σε «κίνδυνο»! Από την άλλη, ένα ισορροπημένο και υγιεινό γεύμα δεν είναι απαραίτητο να σας καθηλώνει για ώρες στην κουζίνα. Στη σκέψη των περισσότερων, το βραδινό γεύμα σε μια δίαιτα είναι ένα γεύμα ελλιπές και πολλές φορές ανιαρό. Είναι, όμως, πραγματικά έτσι; Σαφώς και όχι!

Το βραδινό αποτελεί ένα από τα τρία κύρια γεύματα που πρέπει να περιέχεται σε ένα σωστό και ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής. Αποτελεί το τελευταίο γεύμα της ημέρας και πρέπει να αποτελείται από επιλογές που θα είναι υψηλής θρεπτικής αξίας, θα μας χορτάσουν, θα είναι ισορροπημένο σε θερμίδες, αλλά παράλληλα, θα ικανοποιήσει και τον ουρανίσκο μας.

Αν έχετε κουραστεί ή βαρεθεί με κάποιες επιλογές βραδινών σας, δείτε πώς θα φτιάξετε νόστιμα βραδινά γεύματα κυριολεκτικά σε 3 κινήσεις:

1) Σπιτική πίτσα

Η πίτσα αποτελεί ένα από τα πιο παρεξηγημένα τρόφιμα. Ωστόσο, είναι ένα γεύμα ισορροπημένο και πλήρες, καθώς περιέχει σχεδόν όλες τις ομάδες τροφίμων. Κι αν το να φτιάξετε ζύμη «βραδιάτικα» είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, η λύση είναι στα χέρια σας.

Βήμα 1ο: Χρησιμοποιήστε για τη βάση έτοιμο για ψήσιμο φύλλο ζύμης για πίτσα.

Βήμα 2ο: Προσθέστε λαχανικά της προτίμησης σας, ακόμα και κατεψυγμένα (π.χ. ντομάτα, πιπεριά, μανιτάρια κτλ), τυρί χαμηλών λιπαρών και γαλοπούλα ή ακόμα και κομματάκια κοτόπουλο που μπορεί να έχουν περισσέψει από το φαγητό.

Βήμα 3ο: Βάλτε τη στο φούρνο.

2) Πίτα

Ένα φαγητό που είναι συνώνυμο της ελληνικής παράδοσης. Μπορεί η πίτα να σας φέρνει μνήμες, με τη γιαγιά ή τη μαμά να αφιερώνουν ώρες ολόκληρες για να ανοίξουν φύλλο και να φτιάξουν την πίτα. Πλέον, όμως, τα πράγματα έχουν απλοποιηθεί!

Βήμα 1ο: Χρησιμοποιήστε έτοιμο κατεψυγμένο φύλλο υψηλής ποιότητας το οποίο είναι θρεπτικά και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα φύλλα που ανοίγει η μαμά ή η γιαγιά.
 
Βήμα 2ο: Βάλτε διάφορα χόρτα κατεψυγμένα, όπως σπανάκι, και συνδυάστε τα με τυρί χαμηλών λιπαρών για να φτιάξετε ένα ισορροπημένο γεύμα.

Βήμα 3ο: Βάλτε τη στο φούρνο.

3) Burger από τα χεράκια σας

Έχουν περισσέψει μπιφτέκια από προηγούμενη μέρα και σας φαίνονται μπαγιάτικα για να τα καταναλώσετε αυτούσια; Φτιάξτε ένα εξαιρετικό burger! Μπορεί να το έχετε συνδυάσει στο μυαλό σας με την εβδομαδιαία σας ατασθαλία, όμως ήρθε η στιγμή να σας πούμε τον τρόπο που θα μπορείτε να το  καταναλώνετε, χωρίς τύψεις. Ποιος είναι αυτός ο τρόπος; Φτιάξτε το εσείς!

Βήμα 1ο: Χρησιμοποιήστε 2 στρογγυλές φέτες ψωμί ή 1 έτοιμο ψωμάκι για burger ή φύλλο ζύμης για πίτσα και ψήστε τα στην τοστιέρα.

Βήμα 2ο: Βάλτε ενδιάμεσα το μπιφτέκι που έχετε έτοιμο, μαζί με λαχανικά, όπως ντομάτα, μαρούλι και κρεμμύδι, καθώς και σάλτσα από κέτσαπ ή μουστάρδα ή εναλλακτικά κάποια σος γιαουρτιού.

Βήμα 3ο: Καταναλώστε το!

Πηγή : http://www.nutrimed.gr