Αντιμετωπίστε τους μαύρους κύκλους

images_1mVROI.jpg

Το πρωινό ξύπνημα δεν είναι μια ευχάριστη διαδικασία για τους περισσότερους από εμάς. Όταν όμως μια από τις πρώτες εικόνες που αντικρίζουμε είναι οι μαύροι κύκλοι στα μάτια μας ενώ κοιταζόμαστε στον καθρέφτη του μπάνιου, το κέφι μας μειώνεται ακόμη περισσότερο.  ΟΚ, οι «σακούλες» δεν είναι επικίνδυνες για την υγεία μας, αλλά για την εμφάνισή μας και την αυτοπεποίθησή μας είναι καταστροφικές. Και ναι, το γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να ξενυχτάμε και ότι πρέπει να κοιμόμαστε αρκετά – τι γίνεται όμως όταν δεν «υπακούουμε» στους κανόνες και το ρίχνουμε λίγο έξω; Ακολουθούν ορισμένες πρακτικές μέθοδοι για να αντιμετωπίσουμε τους μαύρους αποτελεσματικά!

– Λατρεύουμε τις πατάτες στο φαγητό, όμως υπάρχουν και άλλοι λόγοι για να τις αγαπήσουμε – όπως το γεγονός ότι απομακρύνουν το πρήξιμο! Βάζουμε μια πατάτα στο ψυγείο για λίγα λεπτά και στη συνέχεια, την κόβουμε στα δύο. Κλείστε τα μάτια σας και πιέστε απαλά με κυκλικές κινήσεις τα δύο κομμάτια στα βλέφαρα και την περιοχή κάτω από τα μάτια. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα δύο κομμάτια πάνω στα μάτια σας, φροντίζοντας να καλύπτουν και την περιοχή κάτω από αυτά. Αφήστε τα εκεί για 15 έως 20 λεπτά και θαυμάστε τα αποτελέσματα!

– Μια συνταγή με αυγά ακούγεται πάντα νόστιμη, όμως αυτή δεν είναι για φάγωμα! Χτυπάμε μερικά ασπράδια αυγών σε ένα μπολ και με ένα καθαρό βουρτσάκι τα απλώνουμε στα βλέφαρα και κάτω από τα μάτια. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια τα ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

– Το γάλα έχει χρησιμοποιηθεί ως βάση σε φόρμουλες για την περιποίηση του δέρματος εδώ και χιλιάδες χρόνια – σύμφωνα με το μύθο η Κλεοπάτρα έκανε μπάνιο σε γάλα για να διατηρεί το δέρμα της σε άψογη κατάσταση. Ειδικά για τα μάτια, το γάλα μπορεί να βοηθήσει με το παραπάνω αν οι μαύροι κύκλοι οφείλονται σε κατακράτηση νερού, ενώ ψύχοντας την περιοχή κάτω από τα μάτια, κάνει τις «σακούλες» λιγότερο εμφανείς. Πώς να το χρησιμοποιήσετε; Ρίξτε λίγο γάλα κατευθείαν από το ψυγείο σε ένα μικρό μπολ. Βουτήξτε μέσα δύο δίσκους ντεμακιγιάζ και βάλτε τους στα μάτια για 20 έως 30 λεπτά. Μπορείτε να εντάξετε τη διαδικασία στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σας για καλύτερα αποτελέσματα.

– Προτιμάτε τον καφέ από το τσάι, αλλά είμαστε σίγουροι ότι έχετε μερικά φακελάκια στο ντουλάπι της κουζίνας για την περίπτωση που κάποιος σας ζητήσει ή είστε κρυωμένοι. Ευκαιρία να τα χρησιμοποιήσετε και αλλιώς: ξεκινήστε βρέχοντας δύο φακελάκια τσαγιού σε κρύο νερό και βάζοντάς τα στο ψυγεία με μερικά λεπτά. Στη συνέχεια, βάλτε τα στα μάτια για 25 έως 30 λεπτά. Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό και σκουπίστε το, χωρίς όμως να τρίψετε το δέρμα σας με την πετσέτα, απλώς ταμπονάρετε.

– Έξτρα τιπ: Ορισμένες φορές, η εμφάνιση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, σημαίνει ότι δεν «τρεμοπαίζουν» αρκετά κατά τη διάρκεια του ύπνου. Για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, ανοιγοκλείστε τα μάτια σας πολύ γρήγορα για 30 δευτερόλεπτα κάθε πρωί αμέσως μετά το ξύπνημα.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/