Αδυνατίζοντας με πράσινο τσάι

images_1green-tea-diet.jpg

Δουλεύει για όλους, δεν είναι ακριβό και το βρίσκουμε εύκολα: το πράσινο τσάι μοιάζει να βγήκε κατευθείαν από παραμύθι! Πέρα από τις άλλες θετικές επιδράσεις που έχει στον οργανισμό, μπορεί να αποδειχθεί σε νούμερο ένα σύμμαχο για να χάσετε τα περιττά κιλά πιο εύκολα από οτιδήποτε άλλο. Αρκεί να το χρησιμοποιήσετε σωστά: ακολουθούν μερικά tips για να μεγιστοποιήσετε ακόμη περισσότερο τη δράση του και για να δείτε τα νούμερα στη ζυγαριά να μικραίνουν περισσότερο και ακόμη πιο γρήγορα!

Βάλτε το στο πρωινό σας
Τα θρεπτικά συστατικά του απορροφώνται πιο εύκολα από τον οργανισμό όταν έχουν περάσει τουλάχιστον τέσσερις ώρες από το τελευταίο σας γεύμα, κάνοντας το πρωί την καλύτερη ώρα για να το πιείτε. Επίσης, αν προτιμάτε περίπλοκα ροφήματα με βάση τον καφέ το πρωί (μεγάλου μεγέθους, με καραμέλα, σαντιγί κτλ), αντικαθιστώντας τα με πράσινο τσάι γλιτώνετε τις έξτρα θερμίδες.

Ρίξτε λίγο λεμόνι
Όταν πίνετε τσάι, ένα σημαντικό ποσοστό από τις αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες που περιέχει διαλύονται προτού φτάσουν στο αίμα σας ώστε να ενεργήσουν. Οι έρευνες έδειξαν όμως, ότι ο χυμός λεμονιού βοηθάει ώστε το ποσοστό αυτό να μειωθεί σημαντικά.

Πιείτε το μετά την άσκηση
Το πράσινο τσάι μετά την έντονη αθλητική δραστηριότητα βοηθάει τον οργανισμό να επανέλθει γρηγορότερα και να επουλώσει ευκολότερα τους μικροτραυματισμούς. Παράλληλα, έρευνα έδειξε ότι όσοι ασκούνται 25 λεπτά την ημέρα και πίνουν 4-5 κούπες πράσινο τσάι, έχασαν μετά από 12 εβδομάδες περισσότερο βάρος από όσους ακολουθούσαν το ίδιο πρόγραμμα άσκησης αλλά δεν έπιναν τσάι.

Τέλεια βάση για smoothies
Τα αγαπημένα σας φρούτα και λαχανικά μπορούν να μετατραπούν σε ένα καταπληκτικό ρόφημα, υγιεινό και δροσιστικό. Κάντε το ακόμη καλύτερο, προσθέτοντας πράσινο τσάι και δείτε τα κιλά να εξαφανίζονται χωρίς κόπο.

Και στη σαλάτα
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν φαγητά πλούσια σε μονοακόρεστα λίπη, έχουν μικρότερη διάθεση να ξαναφάνε για αρκετές ώρες αργότερα. Προσθέστε τις ευεργετικές κατεχίνες του πράσινου τσαγιού στην εξίσωση, βουτώντας φακελάκια στο λάδι ή στο ξύδι που θα χρησιμοποιήσετε στη σαλάτα σας.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/