Αδυνάτισμα μετά τον τοκετό; … Ξεκινήστε τώρα!

images_0dietbaby.jpg

Μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες μετά το πέρας ενός τοκετού για μια γυναίκα είναι να επιστρέψει στο βάρος που είχε πριν την εγκυμοσύνη, όσο το δυνατόν ταχύτερα. Εάν λοιπόν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία των γυναικών, ξεκινήσετε βάζοντας ρεαλιστικούς στόχους καθώς δεν είναι εφικτό να χαθούν απότομα και γρήγορα τα κιλά που αποκτήσατε σε διάστημα εννέα μηνών και δώστε χρόνο σε εσάς και το σώμα σας να προσαρμοστούν στις νέες αλλαγές της ζωής σας.

Κάντε την αρχή προσπαθώντας να εντάξετε ισορροπημένες συνήθειες στην καθημερινή σας διατροφή που θα σας επιτρέψουν να επιτύχετε την επιθυμητή απώλεια βάρους με αργό και σταθερό ρυθμό, αλλά και σε μόνιμη βάση:

1. Αποφασίστε και πράξτε σωστά για εσάς και το παιδί σας. Θηλάστε! Ο θηλασμός αυξάνει τον βασικό μεταβολισμό και σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή, μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του βάρους.

2. Είτε θηλάζετε, είτε όχι, ιδιαίτερα σημαντική είναι η ενυδάτωση του οργανισμού σας. Προσπαθήστε να καταναλώνετε άφθονο νερό καθώς και μη αλκοολούχα ροφήματα όπως φυσικούς χυμούς, γάλα, τσάι που συμβάλλουν επίσης στην κάλυψη των αναγκών μας σε υγρά.

3. Μην ξεχνάτε να καταναλώνετε πρωινό καθημερινά, μιας και σας παρέχει την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσετε την ημέρα σας δυναμικά. Άλλωστε σας «προστατεύει» από το ακατάσχετο τσιμπολόγημα, που σας φορτώνει με περιττές θερμίδες καθώς βοηθά στον καλύτερο έλεγχο της όρεξης.

4. Αυξήστε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, καθώς περιέχουν πολύτιμες βιταμίνες που είναι απαραίτητες για τον οργανισμό σας αλλά και φυτικές ίνες που συμβάλλουν στον κορεσμό.

5. Βάλτε μέτρο και ισορροπία στα γλυκά, τα τηγανιτά και το έτοιμο φαγητό, καθώς είναι πλούσια σε θερμίδες, με αποτέλεσμα να καθυστερούν την προσπάθεια σας για απώλεια βάρους.

6. Προσοχή στο μέγεθος της μερίδας! Συνδυάστε το μεσημεριανό γεύμα πάντα με σαλάτα και σερβίρετε στον εαυτό σας λίγο μικρότερη ποσότητα φαγητού.

7. Με τη σύμφωνη γνώμη του γυναικολόγου σας, μπορείτε να ξεκινήστε άμεσα μίας ήπιας μορφής σωματική άσκηση (π.χ. περπάτημα). Η αύξηση των καύσεων που προκαλεί κάνει την απώλεια κιλών πραγματικό παιχνίδι!

8. Επισκεφτείτε ένα εξειδικευμένο διαιτολόγο, ο οποίος θα σας καθοδηγήσει και θα σας παρέχει πολύτιμες συμβουλές για μια ασφαλή και μόνιμη επαναφορά στο φυσιολογικό σας βάρος.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr