To προφυλακτικό των πρωταθλητών

images_aaaprofi.jpg

Οι αυστραλοί αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, τον ερχόμενο Αύγουστο στο Ρίο ντε Τζανέιρο, θα φτάσουν πλήρως… προετοιμασμένοι, καθώς θα εφοδιαστούν με προφυλακτικά που οι κατασκευαστές τους υποστηρίζουν ότι θα τους προσφέρουν «σχεδόν απόλυτη» προστασία από τον ιό Ζίκα.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας ανακοίνωσε το συγκεκριμένο μέτρο, με την επικεφαλής της αποστολής Kitty Chiller να δηλώνει ότι η διανομή των προφυλακτικών ήταν «μια προσέγγιση με κοινή λογική σε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε στο Ρίο ντε Τζανέιρο».

Ο μεταδιδόμενος μέσω του τσιμπήματος των κουνουπιών ιός Ζίκα έχει προκαλέσει επιδημία στην Κεντρική και τη Λατινική Αμερική και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τον έχει αναγορεύσει σε παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία.

Ο ιός Ζίκα προκαλεί ήπια ή και καθόλου συμπτώματα στους περισσότερους ανθρώπους, αλλά συνδέεται με γενετικά προβλήματα, καθώς οι έγκυες γυναίκες που μολύνονται είναι πιθανό να φέρουν στον κόσμο μωρά με μικροκεφαλία, δηλαδή με ασυνήθιστα μικρά κεφάλια και εγκέφαλο που δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως.

Η φαρμακοβιομηχανία Starpharma Holdings συνέπραξε με την εταιρεία Ansell για να παράγουν τα προφυλακτικά Dual Protect, τα οποία παρέχουν προστασία όχι μόνο με τη φυσική τους παρουσία κατά τη διάρκεια της επαφής αλλά και χάρη στο ειδικό λιπαντικό τους, που περιέχει έναν αντι-ιικό παράγοντα που εξουδετερώνει ιούς οι οποίοι προκαλούν σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις.

Η Starpharma δήλωσε ότι το λιπαντικό τους έδειξε σχεδόν πλήρη αντι-ιική προστασία έναντι του Ζίκα σε εργαστηριακές δοκιμές.

Όμως και άλλες χώρες παίρνουν τις… προφυλάξεις τους πριν από τους Αγώνες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες στέλνουν την πολυπληθέστερη αντιπροσωπεία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ έχει δημιουργήσει ειδική ομάδα που θα παρέχει συνεχώς πληροφορίες και πρακτική βοήθεια στους αθλητές και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής που θα ταξιδέψουν στη Βραζιλία.

Η πιο πρόσφατη οδηγία του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων των ΗΠΑ (CDC) προτείνει στις έγκυες γυναίκες να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μην πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στους συντρόφους τους να χρησιμοποιούν προφυλακτικά μετά το ταξίδι ή να απέχουν από το σεξ κατά την υπόλοιπη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το CDC συνιστά επίσης σε όλους τους ταξιδιώτες να χρησιμοποιούν εντομοαπωθητικά.

Η συγκεκριμένη ευρεσιτεχνία έρχεται να βελτιώσει την σεξουαλική ζωή και υγιεινή μαζί με το προφυλακτικό που αλλάζει χρώμα κατά το σεξ σε περίπτωση επαφής με αφροδίσιο νόσημα…

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/