7 tips για να χάσετε κιλά χωρίς άσκηση

images_aaaadiet.jpg

Η απώλεια βάρους συμβαίνει όταν το ενεργειακό μας ισοζύγιο είναι αρνητικό, δηλαδή όταν το σώμα μας καίει περισσότερες θερμίδες από ό, τι λαμβάνει. Η άσκηση είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να χάσετε βάρος, καθώς αυξάνει τον αριθμό των θερμίδων που καίμε, όμως δεν είναι πάντα μια εφικτή επιλογή για άτομα με προβλήματα υγείας ή που δεν έχουν χρόνο να γυμναστούν.

Ωστόσο, οι έρευνες δείχνουν ότι η διατροφή είναι πολύ πιο σημαντική από ό, τι η άσκηση (όταν δεν γίνεται με πραγματικά έντονο ρυθμό) όταν θέλουμε να απομακρύνουμε τα περιττά κιλά. Μερικές μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής και τη διατροφή σας μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος αποτελεσματικά.

Ακολουθούν 7 επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι για να χάσετε βάρος χωρίς άσκηση.

    Μασήστε καλά και απολαύσετε κάθε μπουκιά
    Όσο πιο αργά τρώμε τόσο περισσότερο χρόνο δίνουμε στο μυαλό μας για να επεξεργαστεί την ιδέα ό, τι έχουμε φάει. Το αποτέλεσμα θα είναι ότι θα καταλάβουμε εγκαίρως ότι χορτάσαμε και θα σταματήσουμε να τρώμε αλλά και θα αισθανόμαστε πιο γεμάτοι μετά το φαγητό.

    Συγκεντρωθείτε όταν τρώτε
    Όταν οι άνθρωποι τρώνε βλέποντας τηλεόραση ή παίζοντας με το κινητό τους είναι πιο πιθανό να αποσπαστεί η προσοχή τους, με αποτέλεσμα να τρώνε περισσότερο από όσο χρειάζεται χωρίς να το συνειδητοποιούν.

    Τρώτε περισσότερη πρωτεΐνη
    Η πρωτεΐνη αυξάνει την αίσθηση πληρότητας και κατά συνέπεια μειώνει συνολικά την πείνα σας. Τα αυγά είναι μια πολύ καλή επιλογή για ένα χορταστικό πρωινό, ενώ άλλες επιλογές τροφίμων με πολύ πρωτεΐνη περιλαμβάνουν τα ψάρια, το κοτόπουλο, οι φακές, τα αμύγδαλα και το στραγγιστό γιαούρτι.

    Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα
    Γνωρίζουμε καλά ότι πρέπει να «χορταίνει» και το μάτι μας όταν τρώμε- τα πιάτα που είναι μεγάλα απαιτούν περισσότερο φαγητό για να γεμίσουν, με αποτέλεσμα να τρώμε και περισσότερο. Τα μικρότερα πιάτα κάνουν τις μερίδες να φαίνονται μεγαλύτερες, συνεπώς είναι λιγότερο πιθανό να τα ξαναγεμίσετε.

    Κρύψτε τους πειρασμούς
    Όταν βλέπετε συνεχώς μπροστά σας λιχουδιές, αυξάνει η όρεξή σας και τρώτε περισσότερο. Κρατήστε τα πατατάκια και τις σοκολάτες μακριά από το οπτικό σας πεδίο, στο βάθος του ψυγείου ή του ντουλαπιού – φέρτε μπροστά τα υγιεινά τρόφιμα.

    Κόψτε τα αναψυκτικά με ζάχαρη
    Θα το πούμε απλά – παίρνετε τσάμπα θερμίδες πίνοντας αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη. Αντικαταστήστε τα με πράσινο τσάι ή απλώς νερό.

    Πιείτε ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα
    Πέρα από το γεγονός ότι συχνά μπερδεύουμε τη δίψα για πείνα, ένα ποτήρι νερό θα βοηθήσει να αισθανθείτε πιο «γεμάτοι» και θα φάτε λιγότερο.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/