Υπογονιμότητα δεν σημαίνει στειρότητα

images_aaaupocouuple.jpg

Συνήθως στο ζευγάρι ευθύνονται και οι δύο πλευρές που δεν συλλαμβάνουν στο εύλογο διάστημα του ενός έτους. Πρωταρχικό ρόλο παίζει η ηλικία της γυναίκας και έμμεσα η ποιότητα των ωαρίων (καθώς καμία δεν δεσμεύεται πριν τα τριάντα), δευτερευόντως  η κυμαινόμενη προς τα κάτω ποιότητα του σπέρματος των ανδρών (λόγω καπνίσματος, καθιστικής ζωής και αύξησης σωματικού βάρους), ενώ τα πράγματα περιπλέκονται από την πίεση της καθημερινότητας  και την επακόλουθη δυσκολία συνεύρεσης του ζευγαριού.

Όλα αυτά μαζί με πραγματικά προβλήματα όπως η ενδομητρίωση, ή οι πολυκυστικές ωοθήκες, ή οι ανωμαλίες της μήτρας καθώς και ανωμαλίες του σπέρματος κάνουν ένα εκρηκτικό μείγμα που οδηγούν στην υπογονιμότητα.

Το πρώτο βήμα είναι η σωστή διερεύνηση και των δύο. Απλές εξετάσεις όπως ένα σπερμοδιάγραμμα), ορμονικός έλεγχος και των δύο, υπερηχογραφικός έλεγχος και των δύο, μικροβιολογικός & αιματολογικός έλεγχος και των δύο, είναι μεν προαπαιτούμενα, αλλά πλέον δεν αρκούν. Στην μονάδα μας

Στο assisting NATURE διενεργούνται όλες οι εξετάσεις που πλέον χρειάζονται στην διερεύνηση της υπογονιμότητας του ζευγαριού.

Χρωμοσωματικός έλεγχος του ζευγαριού (καρυότυπος) είναι απαραίτητος. Έλεγχος των ωοθηκικών αποθεμάτων της γυναίκας με μία ορμόνη την ΑΜΗ, υστεροσκοπική διερεύνηση της ενδομήτριας κοιλότητας (office Hysteroscopy), έλεγχος της ποιότητας του σπέρματος με ROS test,  και DFI test (έλεγχος για ύπαρξη οξειδωτικού φορτίου, και κατακερματισμένου DNA στα σπερματοζωάρια) αποτελούν καθημερινή πρακτική.

Πλήρης ενδοκρινολογικός έλεγχος από εξειδικευμένους στην ενδοκρινολογία της αναπαραγωγής (θυρεοειδική λειτουργία, προλακτιναιμία, αντίσταση στην ινσουλίνη) και αιματολογικός έλεγχος από ειδικούς στην θρομβοφιλία και στην αυτοάνοση απόρριψη (καθ’ εξιν αποβολές, τεστ ιστοσυμβατότητας) προσφέρονται σε δύσκολες περιπτώσεις.

Παρομοίως ειδική ψυχολογική υποστήριξη παρέχεται καθόσον το πρόβλημα όσο χρονίζει αποκτά και συναισθηματικές προεκτάσεις που αγγίζουν και την ψυχιατρική υποστήριξη κάποιες φορές life style modification με ειδικό διαιτολόγο και συνεργάτη για reproductive yoga, βοηθούν στην αυτόματη σύλληψη αλλά και στην προετοιμασία για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Όταν τέλος χρειάζεται πιο επεμβατικός έλεγχος του ζευγαριού, μέσω Λαπαροσκόπησης  αντιμετωπίζονται προβλήματα όπως δύσκολες περιπτώσεις ινομυωμάτων καθώς και ενδομητρίωσης, ενώ το ανδρολογικό μας τμήμα με συνεργασία διεθνούς φήμης ανδρολόγων παρέχει την πιο εξελιγμένη μορφή μικροχειρουργικής των όρχεων στις πιο δύσκολες περιπτώσεις ανδρικής υπογονιμότητας.

Αν τέλος το ζευγάρι χρειαστεί θεραπεία με τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής τότε το εμβρυολογικό εργαστήριο είναι η αρχή του επιτυχούς τέλους.

Στο εμβρυολογικό εργαστήριο του assisting NATURE, υπάρχει πραγματικό σύστημα διαχείρισης ποιότητας, που πιστοποιεί και ελέγχει ότι οι διακυμάνσεις παραμέτρων σημαντικών για τους γαμέτες σας όπως η θερμοκρασία, το pH, η ποιότητα του αέρα, είναι πάντα εντός εργοστασιακών ορίων, που καταγράφει την εξέλιξη των εμβρύων βήμα πρός βήμα, και  που εγγυάται ότι η επιβίωση των εμβρύων σας μετά από κατάψυξη με vitrification είναι άνω του 90%. Τέλος με το σύστημα IVF witness εγγυόμαστε ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνει λάθος με το γενετικό σας υλικό.

Επομένως υπογονιμότητα δε σημαίνει στειρότητα και αργά ή γρήγορα όταν βρισκόμαστε στο σωστό ιατρικό περιβάλλον όλοι γινόμαστε γονείς.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/